Siden forrige statusoppdatering 30.mai (da vi lå på 4.plass) har vi spilt 8 kamper som har endt med 4 tap og 4 seiere.

SISTE KAMPER.JPG


Tabellen er som følger før den 15. serierunden i 4.divisjon:

tabell 14.serierunder.JPG

Kamper

Det ble tap borte mot Blindheim, der vi ligger under 2-0, kommer tilbake til 2-2 og så får de stjernetreff og 3-2. Norborg/Brattvåg hjemme ble tøff men vi klarte det likevel. Stortapet borte mot Herd var lite vi kunne gjøre med. Med tynn tropp hadde vi lite å stille opp selv om vi ledet 0-1 ble det tap 7-1. Bergsøy borte (4-0) burde vi kanskje bedt om utsette av kamp da folk måtte spille med skade, sykdom, og i tillegg hadde vi kun 2 syke/skadde innbyttere som vi da rullerte på med de syke/skadde som startet. Trenern stod på innbytterkortet men vi slapp heldigvis å komme dit. Her var vi helt på beinet og tapet var selvfølgelig uungåelig. Hovdebygda hjemme - på tross av 2 tåbrudd mot Bergsøy klarer vi å fylle helt opp stallen med 18 mann. Friske folk gir oss 3 poeng. Mot Volda 2 skal vi revansjere det sure bortetapet og vinner 2-1 etter å ha kommet under etter 10 minutter. Seier borte mot Langevåg. En lite velspilt kamp som ender med 3 poeng. Tapet mot SIF/Hessa sist var tung å svelge av flere årsaker. Ikke spiller vi bra og ikke utnytter vi sjansene  våre, i tillegg er vi svake defensivt. Denne kampen var et tilbakeskritt på et par områder. Honnør til SIF for effektiviteten! Totalt sett kanskje en poengfangst som forventet, men med alt for mange baklengsmål.


Treningsstatistikk

Juni: 10 treningsøkter og 5 kamper. Hele 37 spillere totalt innom denne mnd. Snitt på trening 14,5 spillere. Juli fri. August: 9 økter og 3 kamper. 39 spillere (!) på trening totalt og et snitt på 15,3 spillere. Snittet for året er på 13,5 og vi har hatt hele 59 forskjellige spillere innom treningene. Dette er hospitanter, testspillere, spillere som er hjemom fra skole og millitæret samt noen nye spillere er kommet til. Det positive er at vi fortsetter å høyne snittet på trening!


Spillere

Vi har som stort sett alle andre lag både mistet og fått spillere. Vi mistet tidlig i denne perioden to spillere som har vært stabile på trening og spilt fast de årene de har vært her for å studere. De stabile forsvarsspillerne Erlend Mo Rognes og Risto Frenssen gjorde en solid jobb til the bitter end! I tillegg mistet vi solide Erik Hansen som bidro når han kunne. Heldigvis fikk vi i sommer hjem på "sommerferie" tidligere Akslagutter i William Schmidt, Ulrik Nordstrand, Iver Nesset og Sander Vattøy som bidro mye! I tillegg tar mange av våre yngre spillere stadig steg og flere nærmer seg a-lagsspill. Spillere fra  G13, G14, G16 og rekrutt trener jevnlig med oss og blir stadig bedre! Vi har også fått inn et par nye spennende spillere i argentineren Mariano og Reza fra Volda som vil bli gode og viktige for oss. 


Tilstedeværelse

Når det gjelder skader er vi vel på  "normalt" nivå vil jeg tro i forhold til andre klubber. Pt. har vi fått en mann tilbake etter kyssesyke, en mann ute med kne, tre med "småstrekk", en med achilles, en menisk, en lysk, tre er borte, en reist tilbake til skole, så det blir spenning i kommende kamper


Perioden som kommer

Det blir en beinhard periode som kommer og den vil kreve masse av oss. Fredag spiller vi borte mot Rollon som er i storform etter signeringer av bl.a gode Waagan og Sunde. Rollon har scoret 32 mål og har sluppet inn 12 i denne perioden. Fra sist møte mot de er 7 av våre spillere 100% ute (kanskje 9!). Ørsta har forsterket, jager opprykk og øyner håpet etter at Herd tapte mot Hareid - som vi skal møte i kampen etterpå. Blindheim og Norborg/Brattvåg blir tøffe kamper og så avslutter vi mot topplagene Herd og Bergsøy og til slutt Hovdebygda! Det blir en fenomenalt spennende avslutning på sesongen. Vi går fortsatt for å slå alle lag vi møter og håper å ha mannskapet noenlunde intakt så vi slipper en slik småflau kamp som vi hadde mot Bergsøy. I Fosnavågen følte vi at vi spilte miniturnering og bytter med intervall for å ha nok spillere på banen da flere er i kiosken for å kjøpe is, noen er med foreldrene på tibunen for å få trøst og noen har løpt for å se på sauene på bondegården like ved!  4.div lever, spillerne i Aksla har en fenomenal lagånd og mental styrke -  vi skal fighte som løver hver kamp!

Kommende.JPG


Mentalt sterk hilsen

Trener Johnny Vattøy

20230609_183732_SM3_8630.jpg