9.seriekamp - fredag 16.6.2023 - Amfi Moa Stadion kl. 18:15
Assist Aksla: Jonas Seehusen Karlsbakk
Kampfakta - Tabell
Bilder:  Srdan Mudrinic

Oppsummering:

Aksla møtte i dag et bedre lag som jakter tabelltopp. Gutta gjorde sitt beste, hadde en god 1.omg., ble det første laget som scorer på Amfi Moa i årets serie etter 5 minutter, men sprekker litt opp og slipper inn et rotemål på innkast, et på ballmiss og et mål etter en strukturell feil rett før pause og dermed 3-1. Med 4 endringer fra forrige kamp i bakre ledd og 5 i løpet av kampen er det i utgangspunktet meget godt gjort å samhandle defensivt så bra som vi gjorde. Utover i kampen var vi i praksis sjanseløse når skader og mangel på spillere i enkelte posisjoner meldte seg.
Elias Kverndokk Bjerkan scoret på en flott lobb.

Første 30 minutter presser Herd høyt, men Aksla jobber meget bra og har ok kontroll defensivt. Aksla scorer etter 5 min ved Elias på lobb etter gjennomspill med hælen(!) fra Jonas og Herd scorer etter 12 minutter der de får et feil idømt innkast som resulterer i klabb og babb i feltet og tilfeldigheter gjør at Herd scorer. Herd har ballen mest mens vi sliter litt med touchen når vi først vinner den og misser den for lett igjen.  Etter 33 minutter scorer Herd etter et flott angrep der vi for første gang ikke er på rett plass og orienterer oss for seint. 41 minutter og vi blir fratatt ball sentralt, Herd fører opp og skyter fra 16 meter og i mål.

Pause og 3-1. Vi gjør i utgangspunktet en meget god defensiv 1.omgang mot et godt Herdlag med stor bevegelse, men blir straffet knallhardt.

2.omgang er 10 minutter gammel når Herd er utenfor 16 meteren på vår høyre side, spiller inn til Hamnes som flikker ballen høyt i feltet hvor Tjøstheim er god på hodet og header over vår keeper. 4-1. Her har vi for dårlig press på ballfører i 2 situasjoner samt følger ikke målscorer. Kjip start på omgangen.

57 minutter og det blir slått en god ball i Akslafeltet der vi ikke får plukket/klarert og er uheldig slik en Herdspiller får ballen og enkelt setter 5-1.

65 minutter og en Herdspiller fører ballen på veg inn i 16-meteren vår, men blir felt utenfor og faller inn i straffefeltet. Dommer står 2 meter unna og bør se dette men dømmer straffe - som blir mål. 6-1.

83 minutter. Herd får ut fra bilder et uforståelig frispark på 19 meter, og tar det kjapt fra 29(!) meter. 10 meter unna situasjonen det skjedde. Flere av våre spillere står og venter at ballen skal dit frisparket skal tas, men den gang ei. Mathias Maaseide Sæther setter sitt andre mål i nettaket. Dette er ikke bra, dommer! Våre spillere protesterer, men oppnår kun et gult kort..

Herd er det beste laget og vinner selvfølgelig fortjent. Aksla jobber meget godt i store deler av kampen men blir for urolig med ball når vi først vinner den. Tynn tropp gjør at vi dessverre ikke hadde store mulighetene å gjøre taktiske grep for å snu kampbildet. 7 baklengs kjenner vi i hjertet og det føles ekstra vondt når flere mål kommer direkte av dommerfeil- det liker vi ikke! Herd hadde nok vunnet uansett om en tar bort disse måla, men vi legger masse energi og følelse i det vi gjør, ønsker å fremstå solide og liker ikke at 3 direkte dommerfeil gir 3 baklengs. Vi svelger dette, og kommer strekt tilbake!!

Kommende kamp er nok en bortekamp - Bergsøy som også ønsker å rykke opp. Vel møtt til bortekamp - vi går for 3 poeng!