11.seriekamp - fredag 30.6.2023 - Ratvika Stadion kl. 18:30
Mål Aksla: Ronald og Esmerald Dragoti
Assist Aksla:
Kampfakta - Tabell
Bilder:  Srdan Mudrinic

I forrige runde ble det 4-2 tap borte mot Bergsøy, flere brukne tær og stor slitasje på flere spillere; det var også flere spiller sin siste kamp for Aksla. Vi var defor meget spente på den kommende treningsuken før siste kamp mot tøffe Hovdebygda som lå ett poeng foran oss på tabellen. Vi kuttet 1 trening for å få folk på beina igjen, tok 1 trening rolig og kunne kjøre 1 økt litt tøffere. Dette ville bli en utrolig viktig 6-poengs kamp for begge lag og Hovdebygda kom med stor selvtillit og 4 seiere på rad: 4-0 Rollon, 4-2 Hareid, 4-5 Bl.heim, 4-1 Norb/Br.våg2. Meget sterkt av HIL og mange mål scoret!

I den 18-manns store kamptroppen hadde vi denne gang 9(!) spillere inn og 5 ut fra forrige kamp. Store utskiftninger ble det da også i startelleveren- og spesielt forsvarsleddet vårt hvor 3 nye kom inn. Totalt 7 nye spillere startet denne kampen!

Dagens motto: Fight or flight

Aksla tok tidlig kontroll på kampen. Allerede etter 5 minutter vinner Tobias ball, dribler seg nydelig fri fra 4 mann(!) med en to-fots finte men alene med keeper blir chippen litt lav og keeper redder til corner. meget god prestasjon.

1-0 etter 16 minutter. Etter god bearbeiding slår Ronald gjennom Khalil som igjen spiller Esmerald som blir felt og vi får frispark på 20 meter. Mathias skrur ballen over muren, tverra og ned på strek, keeper ligger i nettet, Ronald er på "retur" og header den våkent i mål.

30 minutter og Aksla har hatt bra kontroll. Ronald spiller gjennom Elias på løp og runder keeper og skal sette ballen i mål, men en forsvarsspiller er kommet tilbake på streken og Elias blir nok forstyrret til at skuddet blir for løst og klarert. Stor sjanse og bra spill.

2-0 etter 50 minutter. HIL har innkast 16 meter fra eget cornerflagg. Joakim er oppe og presser hardt slik HIL spiller feilpasning. Khalil er frempå og spiller ball til Esmeraldo som igjen finner Tobias. Esme, Khalil og Elias går på løp, Tobias med nolookgjennomspill til Khalil etter at Ronald har dradd med seg folk og åpnet rommet. Khalil skyter men keeper redder, Esme er frempå returen og setter den i mål. Delikatesse der 11 mann er med på dette målet. Fra nydelig posisjonell balanse i forsvar til masse offensiv smartness og gode samtidige bevegelser!

Vi produserte flere sjanser utover i kampen men stoppet på 2 mål og CLEAN SHEET! En meget god fightervilje lå i bunn i dag og mikset med kreativitet og et sug etter å vinne gav det resultater! Kjekt og morsomt at både G16 trener Trond Olsen på 46 år og G16 spiller Amund Rolland Roth på 15 år spilte samtidig! Aldersforskjell på 31 år innen samme lag er vi vel alene om i divisjonen?

Alle 18 spillerne fikk spille! Flere tidligere Akslaspillere på tribunen! Flere nåværende spillere på tribunen! Mange nåværende og tidligere trenere. Flere foreldre. Slikt skaper stemning, samhold, identitet og glede. Dette ble en veldig kjekk dag på stadion med 3 poeng og pizza/avslutningsfest på klubbhuset.

MEGET god dømming og fin linje av Dommer Tor Ove Myrseth (FK Sykkylven), Ass.dommer 1: André Årseth (Volda TI - Fotball), Ass.dommer 2: Steinar Hjelle (Sunnylven IL - Fotball) som ble godt ivaretatt av lagleder sindre Johannesssen. Se bilder under.

Vi gleder oss allerede til høstsesongen som blir beintøff! Nye spillere med rette gløden, viljen og lysten til å spille fotball ønskes velkommen!