Siden forrige statusrapport 2.mai har vi spilt 4 kamper der 3 har endt med seier (SIF/Hessa 0-1, Rollon 4-1 og Hareid 2-0) og ett tap 3-0 mot serieleder Ørsta. Uten at VI bryr oss om tabellen ser du den her:

tabell 6runde.JPG


Kamper

Vi vet at det i fotball er små nyanser mellom å vinne til å tape, så vi jobber i kamper for å eliminere vekk tilfeldigheter. Så langt i sesongen har vi vært både dyktige og heldige og vi vet at tabellen til slutt ikke vil se ut som den gjør nå, da mange lag ikke har møtt hverandre samt at spillere slutter/begynner. Vi er et nyopprykket lag med null erfaring men målsetningen er å vinne hver kamp vi går til! Vi slo SIF/Hessa borte 0-1 - en utrolig sterk lagseier. SIF tapte i 2022 kun 3 hjemmekamper og endte på 4.plass. Deretter tok vi Rollon på Ratvika 4-1. Et oppgjør med historisk sus mot et Rollonlag som i -22 havnet på 3.plass. Tapet 3-0 borte mot tabelleder Ørsta var greit nok men vi kunne fort ha scoret et par gåller og gjort det spennende. I siste kamp mot Hareid hjemme vant vi 2-0. Kommende kamper er mot Blindheim B, Norborg/Brattvåg H, Herd B, Bergsøy B og Hovdebygda H. En meget tøff og spennende periode der vi får se hva laget er bygget av - den sterke kampviljen tar uansett ingen fra oss!

Trening 1.mai-28.mai:

Vi har økt snittet på treningsoppmøte fra forrige periode fra 12,4 til 14,3. Ikke mye det heller, men det er bedre! Vi har vært fra 7 til 18 mann som har gjennomført 12 økter så langt i mai. En økning er positivt. Dette gjør noe med treneren og det gjør noe med spilleren. Det er mer inspirerende å være flere sammen! Og når ting er mer inspirerende vil en gjerne gjøre mer av det. Når en gjør noe oftere blir en ofte bedre. Slik har det også sett ut på treningsfeltet; mer guts og energi. For første gang i år(!) har vi faktisk kunne trent litt formasjon med "levende kjegler" og spillerne har respondert samtidig som vi har sett momentene igjen i kampsammenheng, noe som er gledelig. På trening i mai har vi kjørt litt lek og moro, teknikk, fotballtennis, posession, og mye fritt spill med konkret coaching på momenter vi jobber med. 

Målsetninger

Etter en tid med synkende treningsoppmøte tok vi et spillermøte 20.mai og satte vi oss målsetninger ut vårsesongen (30.juni). Spillerne satte selv både målsetning og action innen trening, kamp og "annet".  Statusrapport 1.juli vil vise om vi nådde noen få, flere eller alle målsetninger.

Sosialt

Lite sosialt denne perioden, men noen ekstra dager fri rundt 17.mai og i pinsen gjorde at flere fikk pleid sine og sitt behov. Vi kjørte felles bespisning på klubbhuset før Ørsta borte noe alle satte stor pris på. Takk Sindre. Med fredagskamper er det nok litt "uoffisiell" lagbygging likevel så vi får komme sterkere tilbake i juni med et felles sosialt tiltak!

Kommende kamp

Blindheim borte på fredag. Det blir en enkel match tenker mange når en har sett tabellen. Heldigvis er det ikke tabellen som sier noe om en match blir enkel eller vanskelig. Det er helt andre mekanismer som spiller inn og dette er vi i Aksla bevisste på og jobber med også inn mot denne kampen! Sees på kamp! 


Knallhardt returløp sammen med(?)

trener Johnny Vattøy