Sesongen er i gang og vi har rukket å spille 2 seriekamper. Ene endte med knepent tap borte mot Volda2 og andre vant vi 2-1 hjemme mot Langevåg. 

Siden sist oppdatering 23.februar har vi gjennomført 20 treningsøkter, 4 treningskamper (3 tap og 1 seier) og 2 seriekamper. Vi var i mars på sosialsamling på Quality Hotel Ulstein (Instahøydepunkt 1 og 2) samt vi har deltatt på flere dugnader både i klubbregi (Møre Cup) og lagsregi (for å få penger til drift av laget). Vi har også rukket å ta lagbilde og portrettbilder (se Instahøydepunkt) ved Marius Simensen - se under! (Saken fortsetter under bildene)

ms1-180423-11.jpg
Lagbilde skrå

ms1-180423-9.jpg
Lagbilde front

ms1-180423-10.jpg
Lagbilde rygg

ms1-180423-13.jpg
Lagbilde sammen med damelaget

ms1-180423-25.jpg
Portrettbilde av Jonathan Schmidt


I treningssammenheng har vi i perioden 24.2.-31.4. som nevnt hatt 20 økter og snittoppmøte har vært 12,4 spillere. Vi har dermed hatt store utfordringer med å kunne jobbe med samspill og det organisatoriske sluttproduktet, men vi har tilpasset oss så godt vi kan og spillerne har vist en enorm lagfølelse og tålmodighet og jobbet godt med det vi KAN jobbe med! Det skal spillerne ha ros for, for det er lett å gå på en smell både for spillere og trener når oppmøtet er lavt. MEN, når en vet at det er grunner til oppmøtet er som det er og det er lys i tunnelen er det mye som går! Vi har spilt mye fotball (!) og hatt lekbetonte øvelser. Vi kom oss gjennom hele oppkjøringen uten større skader og det syns vi er bra. 

Treningskampene har vært av svært ujevn kvalitet, men gutta har gitt 100 % hvert minutt! Vi har ikke klart å stille samme stall eller 11-er og vi har i snitt hatt 3 innbyttere på kamp. Vi har prøvd å jobbe oss gradvis inn mot seriestart og hatt fokus på å finne gode konstellasjoner, se på våre styrker og svakheter, teste dødball og formasjon. Vi har ikke hatt fokus på resultat og føler vi har gjort maks av det vi kunne få ut av en turbulent vinter. Vi ble klar til seriestart!

Her kan du se kampreferat og diverse fra oppkjøringen og seriestart

Seriestarten borte mot Volda2 ble tøff, men utifra store sjanser burde vi avgjort kampen i vår favør. Det ble likevel 1-0. En må sette sjansene! Seiern mot Langevåg (2-1) viser lagkarakter. Vi snur 0-1 til seier seint i kampen. Vi kunne fort ligge under 0-2 etter rot, men heldigvis slapp vi den! Nå er det bortekamp mot tabelleder Sif/Hessa kommende fredag. Et lag som stort sett ligger i toppen av 4.divisjon og har lange og gode tradisjoner i lokalfotballen. Undertegnede spilte for SIF i 2008 (3.plass i 2.div) og ble kjent med mange flotte folk i klubben - som er der enda! Sif/Hessa har tradisjoner og kultur på seniorfotballen. Det har Aksla også hatt tidligere, men det krever tid å gjenreise dette. 20 år uten å ha spilt i den gjeveste lokale liga gjør noe med en klubb, lag og mennesker. Det jobbes sakte men sikkert å gjenskape en seniorkultur, miljø, identitet, lags/klubbtilhørighet og vi er på mange punkt langt fremme. Nå brenner og interesserer flere seg for seniorfotballen i Aksla - mer enn bare for noen år siden. Da er vi på vei mot noe! Når tidligere spillere også begynner å returnere til klubben fra studie, millitæret og andre klubber er vi der! Snakkes på Siffen. (I mai møter vi i tillegg Rollon, Ørsta, og Hareid)


Ballen servert på sølvfat foran boxa fra

trener Johnny Vattøy