5.DIVISJON SUNNMØRE - Torsdag 19.august 2022

Spjelkavik2 - Aksla 1-2 (0-0)
Mål Aksla: Esmeraldo Dragoti og Jonathan Schmidt
Kampfakta og tabell.
Pre- og post-match av spillere og ledere på Instagram
Bilder tatt av Jon Forberg


Aksla var meget spente på både egen form og motstander, da en aldri vet hva en møter når en skal spille mot 2.lag. Det viste seg at Spjelkavik stilte en sterk 11-er med bl.a en av Sunnmøres beste midtstoppere og fast stopper i Norsk Tipping Ligaen  i Sondre Skulstad, a-lagsspiller Jonas Ottersen (toppscorer i 5.div.) pluss tre andre som er innom/i a-stallen og haugevis med erfaring fra toppfotball. Med seier i denne vanskelige bortekampen ville vi få en luke ned til Spjelkavik på 10 poeng mens ved tap ville det kun være 4 poeng mellom lagene! Vi stilte med en 18-manns tropp som ble redusert til 17 før kampstart.

126-1660826818.png


SPJELKAVIK 2 - AKSLA_99A0108.jpg
Spjelkavik stilte med 4 fra a-stallen(Norsk Tippingliga) bl.a Sondre Skulstad som pt. topper adelskalenderen i Spjelkavik med 337 kamper

Kampen startet med et forventet press av Spjelkavik men uten at det ble noen farligheter. Etter 25 minutter blir vår kaptein sparket ned innenfor 16-meteren uten at vi får straffe. Kontakten hørtes over hele stadion.

Etter 40 minutter gjør vi en feilvurdering i igangsettingen bakfra, pådrar oss brudd og blir nesten straffet med et baklengsmål. Men vi har Vegar i mål som drar frem en PRAKTREDNING på et skudd fra 16-meteren. Skuddet er på vei opp i nettaket men Vegar fister den i tverra og plukker opp returen! Årets prestasjon?

Pause. Første omgang var en tam affære fra begge lag med få sjanser. Vi var ikke fornøyd med vårt kollektive press og fulgte ikke planen første 35 minuttene. Offensivt har vi heller ikke gjort som planlagt. Vi følte i pausa at vi hadde masse power og stamina og ønsket å kjøre på!

2.omgang kjører Aksla på fra start!

10 minutter er gått, Aksla legger inn, en Spjelkavikspiller er på etterskudd i feltet og prøver å klarere, men skyter mot eget mål. Kun en god reaksjonsredning fra Vikakeeperen gjør at der ikke står 0-1.

20 minutter ut i omgangen får Vika corner. En kort corner blir tatt og innlegget kommer. Ballen går over alle og stang inn. 1-0. Målscorer Vegard Skulstad er like overrasket som alle andre.

Etter 22 minutter fikk vi en kjempesjanse der Jonathan spiller gjennom Esmeraldo som igjen finner Daniel. Alene med keeper skyter han men keeper leter frem en god beinparade! Joakim er på returen og banker den i tverra og over..Her burde vi utlignet!

Nok en straffesituasjon. Innelgg fra Aksla, ballen spretter og en Spjelkavikspiller får den i arma. På slike situasjoner har vi fått straffe i mot i år. Men ikke i dag. 

Kun EN dommer i dag som gjorde sitt beste. Jeg som trener, som også dømmer hver trening, vet jeg det er UMULIG å se alt! Det bør være et krav med 3 dommere i 5.divisjon, ikke frivillig og opp til hjemmelaget. Da får alle klubbene en bedre opplevelse et bedre tilbud og en mer seriøs ramme rundt kampene i 5.divisjon Sunnmøre! 

25 minutter og nok en stor sjanse til Aksla. innlegg, duell og keeper må fiste over tverra.

35 minutter og Aksla har corner. Duell i feltet og redning på strek.

Mål til Aksla! 85 minutter. Aksla slår langt frispark opp, Joakim Wrele får tak i ballen, er sterk og trygg med ball, vender av en spiller hengende på ryggen og slår en Messi-pasning mellom 6 Vikaspillere til Esmeraldo som er på tur. Ingen feil blir gjort og han setter fortjent 1-1! (Se bilde under)

86 minutter og kjempesjanse til Aksla. Erlend bryter foran fantastisk et oppspill fra Vika, Ronald tar ballen og spiller Joakim (som nå er on fire) nydelig gjennom. Joakim er alene med keeper og skyter, men keeper leter frem en kanonredning. (Se bilde). Det blir corner av situasjonen som vi scorer på!

90 minutter, corner og Jonathan er tøff og god i feltet og kriger inn 1-2!! Nydelig!

Siste 5 minutter jobber gutta fantastisk for hverandre for å sikre 3 poeng! På overtid får Vika corner, vi legger igjen 14-åringen Amund Roth på topp mens Vika tar alle opp. Keeper snapper ball og spiller opp Amund som med litt bedre touch kunne scoret fra midtbanen.

Nok en unggutt debuterte mot Vika - 16-åringen Marius Godø Holtet kom inn på topp og gjorde sine saker meget godt!

Veldig gledelig at mange Akslasupportere møtte opp og støttet oss!

Kommende torsdag er det Giske hjemme. Vi lover underholdning - møt opp!


Trener Johnny

i-X9mgB69-X3.jpg
Esmeraldo scorer etter frispilling av Joakim Wrele


i-S4HCfMN-X3.jpg
Joakim skyter og keeper redder mesterlig
i-Sdh8dpT-X3.jpg
Keeper Vegar Mannvik var meget trygg denne kampen
Skjermbilde.JPG