Volda 2 - Aksla  4-4 (2-2). Timeline: 1-0, 2-0, 2-1, 2-2, 3-2, 3-3, 3-4, 4-4...

Mål Aksla: Mathias Forberg, Joakim Wrele, Markus Hallaråker og Esmerald Dragoti

Se bilder fra kampen tatt av Voldasupporter

Se kampfakta og tabell

Kun EN dommer også denne runden på oss! Meget gode Martin Javier Solheim klarte seg utrolig godt på tross av et enormt tempo i kampen og mange vanskelige situasjoner for kun EN dommer å se!! Flere dommere MÅ på plass!

Toppkamp! Lag nummer en Aksla mot lag nummer to Volda2 (Valder har en hengekamp). Vi gledet oss skikkelig til denne kampen men fikk litt utfordringer inn mot kampdagen da en av våre faste bautamidtstoppere måtte kaste inn håndkleet pga sykdom. I tillegg hadde vi vår midtstopperkaptein ute med skade. Hva gjør man da? Joda da plukker man bare Akslas råfysiske og gode "Jaap Stam" inn, 17-åringen Herman Klokkersund som dagen før spilte 90 tøffe minutter juniorkamp! Og setter han rett inn fra start! Og han spiller 95 steintøffe minutter i en meget fartsfylt toppkamp! Fantastisk type!

Herman Klokkersund

Volda stilte med hele 4 stk fra A-troppen i Norsk Tipping-ligaen så vi visste dette kom til å bli en tøff batalje på bortebane.

5 min. 1-0. Volda 2 skjærer gjennom Aksla som den beste japanske kokkekniv. Flott spill via indreløper til kant og det blir skutt med utsida av vrista i lengste hjørne. Men altfor enkelt baklengs for vår del!!! Her er det store mangler i slik vi ønsker å se ut.

10 min. 100% til Volda etter at de spiller seg inn bak vårt forsvar og avslutter. Heldigvis er keeperVegard på alerten og lukter lunta og avverger til corner som ikke blir noe av.

22 min. 100% til Aksla. Mathias Forberg varmer opp frisparkkølla på 25 meter. Sikter på krysset og skyter. Keeper fister den i tverra og ut! Meget nær utligning.

24 min. 2-0. Storscorer Finnøy får vendt opp og slått tunnelpasning til en medspiller i bakrom. Alene med keepern vår scorer de.

Her får Volda dominere for mye, de får for mye tid og rom og de leker med oss. Det liker vi svært dårlig og legger om. Fra dette tidspunkt i kampen slår nok en gang overlevelsesinstinktet inn (Aksla begynner å bli vant til å ta seg inn igjen i kamper..)Vi får mer trøkk, kommer lengre opp i banen, er nærmere der det skjer og klarer å utrette mer med ball ettersom vi er nærmere hverandre!

29 min. 2-1. Simen krosser til motsatt side der Esmeraldo blir felt og får frispark. Mathias Messi Forberg legger ballen klar på 25 meter og skyter den over muren og i krysset!!??!! Så vi det?? Skjedde det?? Yes

34 min. 2-2. Sebastian spiller nydelig fri Joakim som fører opp innenfor 16-meteren og blir meid ned! Straffe! Esmeraldo setter den sikkert i mål! Back on track.

44 min. 100% stil Aksla. Even Johan får vendt opp innenfor 16 og skyter på innsiden av stanga og ballen spretter opp til keeper som står midt i mål.....den var meget close og hadde vært viktig inn mot pause.

Pause: Velfortjent pust i bakken etter å ha kommet tilbake fra 2-0. Vi går gjennom sideforskyving i bakre ledd samt at det må jobber beintøft som 1F.

5 min. 3-2 til Volda. Rot i bakre rekker, tett duell, skubbing, holding og straffe. Straffa setter de STANG-INN..

17 min. 3-3. Aksla gir seg aldri - det vet de fleste nå. Vi har en sinnsykt god moral og kampvilje i laget noe som de fleste på stadion fikk se denne flotte kvelden. Joakim scorer etter opprulling fra Ronald og Daniel.

21 min. 3-4! Lars Martin spiller opp Fredrik som stusser den gjennom til tidligere Voldaspiller Markus. Alene med keeper er han iskald og setter den under keeper og i mål. Dette er første gang han spiller MOT Volda og det gjorde han bra! Vi har snudd kampen men det er fortsatt 25 minutter igjen.

Et enormt tempo i kampen - begge lag vil vinne - gode prestasjoner på begge lag men ingen er svært nær scoring- FØR:

31 min. 4-4. Vi er unøyaktig i en frispilling (er kanskje for romantisk når vi leder 3-4 på bortebane med 15 min igjen), ballen blir snappet, vi får et kjapt innlegg i boksen, og der er selvfølgelig Tennøy med hodet på 2 meters hold.

Vi gir oss ikke og er ikke fornøyd med 1 poeng på bortebane. Et meget høyt tempo fortsatt og ok kvalitet. Vi ønsker ett mål til og det ser ut til å komme:

37 min. 100% til Aksla. Fredrik fyrer av gårde et knallhardt skudd (ikke frispark) fra 35 meter ala Per Egil Ahlsens skudd i Cupfinalen 1984 mot Erik Thorstvedt. Skuddet går mot krysset, men der ballen gikk inn i Cupfinalen gikk den IKKE inn på Volda Stadion! Voldakeeper Lars-Erik Telseth reddet Voldas ene poeng der!! En sinnsyk redning! Og et latterlig godt skudd!

Begge lag gir jernet ut kampen, Voldaspillerne er mer slitne enn Aksla, men vi klarer dessverre ikke putte et mål til.

Neste kamp er FK Sykkylven. Nok en kamp borte. Du er velkommen. Vi kan sikkert spande en kaffe på alle supportere.