Målscorer: Daniel Slotsvik 2

Se bilder fra kampen tatt av fotograf Jon Forberg

Se bilder/video i HØYDEPUNKTER på Aksla A-lag Instagram

Kampfakta og tabell

Aksla reiste til Giske med en 18-manns tropp hvorav to 14-åringer som skulle få debutere! Gress er uvant kost i disse dager for de fleste, så vi var spente! I fjor ble stillingen 1-1 i tilsvarende oppgjør der vi helt på tampen fikk stjernetreff ved Mathias Forberg. Den gang var vi heldige. Denne gang kom vi med et nytt mannskap der startelleveren vår kun bestod av 2 stk som var med i fjor.

Aksla tok kommandoen fra start og styrte spillet, men Giske er kjent for å kontre og Mathias Dyp på topp er alltid en trussel, så vi var aldri helt trygge. 33 minutter er gått og vi scorer ved Daniel Slotsvik etter klikk-klakk i boksen med assist fra Joakim Wrele. Giske har farligheter og vår keeper Vegar Mannvik redder mesterlig ved flere anledninger. Dårlig spill, mye feilpasninger og sleiver preger kampen. Gresset får ta sin del av skylden da gro-prosessen ikke er helt i gang. Ikke akkurat publikumsfotball denne torsdagskvelden selv om Giske inviterte til fest med musikk, speaker, kiosk og 11 folk i arrangementstaben.

14-åringene Amund Rolland Roth og Simen Fjelddahl-Jacobsen debuterte i første omgang og gjorde sine saker bra! Det gror bra i Aksla og vi har en fin intern hospiteringsmulighet for spillere som vil opp og frem via G16, G19 og seniorlaget.

I pausen måtte vi korrigere og presisere en del ting (som vi prøvde å korrigere underveis) både i forhold til ytre forhold og "indre" forhold. Vi ble tvunget å spille på en måte vi ikke har fått trent så mye på og dermed ble det litt stakato; både i første og andre omgang.

Andre omgang er ca. 20 minutter gammel da vi får en fin kontringsmulighet og Esmeraldo spiller til Simen som igjen slår flott til Daniel som scorer sikkert! 0-2! Kun et par minutter senere får Giske et meget billig frispark på ca 25 meter. Hurtigtoget Dyb skyter hardt i medvind og ballen går utagbart for vår keeper i krysset. Flott frispark (se bilde i link over). 1-2 og nerve i kampen. Aksla får et par skader og må rokkere, vinden tar til, beina blir slitne og dermed føles underlaget enda mer ujevnt :)

Siste 15 minutter blir en lidelse fra trenerbenken. Giske pumper baller i medvind og vi må forsvare oss. Keeper Vegar har et par superredninger, og forsvaret jobber febrilsk i sluttfasen som gjør at vi drar i land 3 poeng. Vi puster lettet ut og ser frem til neste kamp hjemme på et nydelig dekke på Ratvika. Der møter vi Vanylven. Vel møtt torsdag 12.mai kl 18.30.