16.9.21. - 5.div. Sunnmøre

Aksla- Ørsta 0-6 (0-3)

Kampen ble livestreamet på Smp.no

Aksla hadde en positiv inngang til kampen med 22 mann på tirsdagsøkten og bra trøkk. Kamp om plassene i troppen var det også. Likevel skulle det vise seg at vi enda ikke nådde nivået som skal til for å takle så gode lag. Ørsta holdt god 4.div.standard og med meget gode 5-målscorer Evan Dyrhol Aambø på laget går dette rett vei for Ørsta. Evan har faktisk scoret 9 av Ørstas 12 mål så langt, og flere blir det om han ikke blir kjøpt.

Kampens første 20 minutter er helt ok for vår del. Vi ligger bra i ramma. Etter 22 min scorer Ørsta etter en god krosser og avansering i feltet som blir avsluttet i mål. 0-1.

0-2 kommer etter at Ørsta kontrer og kommer alene med midtstopper og keeper.
35 min. og 0-3 etter at Ørsta nok en gang kommer gjennom og mann/mann med keeper- felling - straffe - mål.

Pause. Vi pisker opp stemningen og går for gull!

60 min- Rødt kort på vår keeper og siden vi ikke har flust med keepere går Jonas Flem sporty i mål. Forøvrig sjømannens første fotballøkt på 4-5 uker.
63 min og 0-4 etter innlegg der vi blir for pjaskete i duellspillet. Generelt taper vi også alt for mange dueller.

Aksla sliter i undertall.

70 min 0-5. Ørsta dobler på kant og legger inn, mål.

75 min og 0-6. Aambø setter sin femte ball i nota etter vi misser i frispillingen.
Aksla kjemper i 90 minutter og gir aldri opp på tross av vi ikke lykkes med alt og kjemien ikke stemte helt. Litt for mange ballmiss og litt for sen forflytning defensivt gjør at det blir store siffer til slutt. Men vi gidder ikke ligge å sikre inn et 0-4 eller 0-5 tap selv med 10 mann, det blir for kjedelig og dumt på dette nivået. Vi utfordrer oss selv og våre ferdigheter og går for å lære mer+ score mål og tar dette som en skikkelig arbeidsøkt og trening. Og guttene jobba som helter, og det er jeg som trener stolt av!
Idag debuterte Teodor Johansen og Sondre Groven, og vi er også glade for å ha tilbake Sebastian Gardien etter et pauseår. Aksla har så langt i år hatt hele 16 debutanter og brukt snart 40 spillere i seriekamp.

Takk til publikum som møtte. Vi setter pris på engasjementet rundt klubbens seniorlag. Vi vil ikke vinne hver gang, men vi vil alltid prøve, selv om vi ligger under f.eks 0-5. Dette vil forhåpentligvis gi god underholdning og læring.

Takk til dommertrio Hjelle, Furland og Kvalsvik som gjorde en profesjonell jobb.

Takk til Ørsta for en fair spilt kamp som gav oss en god referanse.

Kommende torsdag er det Vigra borte om du vil ta deg en tur.