Valder - Aksla 4-1 (0-1)
Mål Aksla: Esmeraldo Dragoti
Kampfakta og tabell.
Pre- og post-match på Instagram

Ting var "ganske" krystallklare før kampen. For å bli kretsmester måtte vi vinne på bortebane, ettersom vi antok at nummer to på tabellen Volda2 ville slå Stranda. Med en sterk tropp samt god tro på at vi "aldri" taper 2 kamper på rad (sist var i treningskamp i februar!) var vi klar til dyst.

Målsetningen i siste del av sesongen har vært å bli kretsmestere 5.div 2022, men med veldig svake prestasjoner de siste kampene og 3 tap på de siste 5 kampene har vi ikke gjort dette lett for oss selv. Spesielt når vi skal summere opp sesongen og ser vi har totalt 5 tap...(Stordal/Ørskog x 2, Valder (B), Volda2 (H), Stranda(H).

1.omgang er meget bra. Årsbeste både med laget i angrep og laget i forsvar. Noen bytter for å holde trøkket oppe som funker bra. Tøff i duellspillet, beina går fort, god bevegelse uten ball, våken, kreativ og rolig i rette øyeblikka. Meget bra! Esmeraldo scorer et flott mål i det 13.minutt etter strålende gjennomspill av Joakim Wrele. Følelsen ved pause er - dette har vi full kontroll på!

2.omgang blir meget spesiell. Vi må etter 1 minutt bytte en av våre midtstoppere pga skade, omrokkerer og bytter. Vi slipper inn 2 cornermål og ett mål der en av våre spillere blir brukt som stige for å nå ballen og score. Alt dette mellom 50 og 55 minutter....3-1. Liten mental knekk på alle. Vi prøver å løfte oss og komme tilbake i kampen - eller rettere sagt starte opp kampen igjen..Gutta prøver etter beste evne men Valder har fått vann på mølla. Kampen er jevn men når vi i tillegg slipper vi inn et rotemål, der vi i utgangspunktet er nok folk bak ball, blir det vanskelig. 4-1. Vi prøver etter beste evne å komme tilbake, med alle triks i boka, men det er ikke dagen vår tydeligvis.

Gutta skal nok en gang ha skryt for å ha stått på til det 90.minutt. Det har de i alle årets kamper og det er derfor vi rykker opp. Vi gir oss aldri!

Takk til Sunnmøre Fotballkrets som stilte med lederen og pokal. Vi fikk den ikke, det fikk derimot Volda2 som slo Stranda. Gratulerer med en flott sesong og kretsmesterskapet!

Jeg benytter anledningen til å takke alle motstandere, hjemme- og bortesupportere, dommere, kretsen og media for en tøff og kjekk sesong! Vi har hatt mange morsomme, tette og spennende oppgjør og spillere, trenere og ledere rundt Akslas A-lag setter stor pris på den hyggelige atmosfæren og velkomsten vi har fått på alle arenaene på Sunnmøre!