Treningskamp 8.2.22 - Ratvika Stadion

Aksla - Blindheim (4.div) 1-2 (0-0)
Målscorer Aksla: Esmeraldo Dragoti

Aksla fortsetter å møte tøff motstand i oppkjøringen. Dette var tredje kamp mot 4.div. lag. Tidligere har vi møtt Herd og Sif/Hessa. Inngangen til kampen var usikkerhet ift snø, brøyting, mangel på keeper og om vi hadde nok spillere tilgjengelig pga skade og sykdom.
Etter 6 timer brøyting av vår Supermann John Inge Flem var banen grønn, men traktoren kaputt. Et lite snødrev rett før kampstart gjorde at vi fikk en 1 cm snødekke, men den fantastiske banen (og gresshøyden) levert av PST Sport gjorde at det gikk fint an å spille. Vi måtte stille med utespiller i mål - flott gjort Jørgen Karlsen! Når kaptein Alexander Volle måtte kaste inn håndkleet rett før kampstart steppet junior Erik Guldbrandsen (19) rett inn i forsvaret - og debuterer med en kjempekamp! Herman Klokkersund (16) spilte også i forsvar og spilte meget solid - han hadde kun 4 seniorkamper fra før. Ellers hadde vi kun 2 innbyttere å gå på - noe som viste seg å bli akkurat...

Sist lagene møttes var i serien 7.10.2021 da Blindheim rykket opp. da vant Blindheim 3-2 etter at Aksla ledet 2-0. Aksla har som kjent hatt en enorm variasjon i startellever av diverse årsaker, og fra sist møte var der kun 3 av 11 igjen fra sist startellever og 6 i hele troppen. Vi har en utfordring med stabilitet på dette punkt som viser igjen i kamp, men det jobbes med.

Vi må vel skrive litt om selve kampen også. Første omgang var ikke så mye å skrive om egentlig. Få sjanser, Blindheim hadde ballen mest, likt i antall sjanser. Aksla har en 100% der Esmeraldo skyter men keeper redder mesterlig i lengste hjørnet og fister til corner. Blindheim er farlig frempå et par ganger men det blir bare nesten. Aksla har brukbar kontroll defensivt men sliter med å etablere et kontrollert angrepsspill, og kontringene våre blir for upresise - både løp og pasning.
0-0 til pause og vi må frem med taktikktavla i pausa for å diskutere litt. Blindheim har et godt grunnspill og har hatt det alt for lett mot oss. Vi må frem i skoa, presse tøffere, mer strukturert og psyko enn vi har gjort, og slik vi hadde avtalt på forhånd. 2 bytter blir gjort.

2.omgang starter bra og vi gir Blindheim og oss selv en liten vekker. Slik skal det presses! Bra trøkk, engasjement og bevegelse. Vi skaper et par sjanser, men scorer ikke.
10 min. 0-1. Blindheim får frispark på 25 meter og ballen slås inn i feltet. En Blindheimspiller er først på ballen og scorer. Det er for mye forlangt at vår utespiller i mål skal ta den; en keeper ville nok tatt den før Blindheimspilleren nådde den.
Det er bra temperatur og trøkk nå i 2.omgang. Vi klarer å etablere oss mer på Blindheims banehalvdel men misser fortsatt de avgjørende pasninger på siste 3.del. Blindheim har fortsatt ballen mest men Aksla i forsvar er gode.
25.min. 1-1. Aksla vinner ballen og Fredrik Lilleaasen spiller nydelig gjennom Esmeraldo som har gått på en nydelig løp. Alene med keeper finter han, går forbi keeper og setter ballen i mål. Flott forarbeid og mål.

31.min. 1-2. En Blindheimspiller dribler seg forbi 2-3 Akslaspillere og skyter hardt på mål, og ballen går i mål. Dette målet blir for lett og slikt må vi luke bort. Press, sikring, leding, opphold. Jeg har ikke peiling om en normal keeper ville tatt den, men mål er mål. Jørgen Karlsen i mål gjorde en kjempeinnsats i mål og hadde ro med ballen i beina og hadde i tillegg et par meget gode inngripener!

Siste 15 min henger vi litt i taua, og flere ber om å bytte, men vi har ikke mer power eller folk på benken. Junior Vetle Mathiesen ofrer likevel helsa og kommer inn 5 min før slutt for Håkon som ligger med krampe. Gutta gir gass helt ut og vi får en flott økt totalt sett. Ikke en høydare av en kamp av noe slag, men innsats, engasjement og vilje fra begge lag så vi!

Tusen takk til dommer Kristoffer Nevstad som gjorde en strålende jobb alene!

Vi har fortsatt mye å jobbe med pr.10.2.22, spesielt offensivt mot antatt bedre motstandere. Defensivt begynner det å sitte litt på tross av store endringer i startellever og tropp de tre første kampene. Med mindre korona, isolasjon lysk- og haseproblematikk kan vi kanskje begynne å se enda mer konturene av noe, også offensivt. Funfact: 15 spillere var ikke tilgjengelige til denne kampen.

Kommende uke har vi ikke avtalt treningskamp da vi tenkte å jobbe litt ekstra med en del momenter på treningsfeltet. Men, kanskje vi hiver oss rundt likevel å avtaler noe dersom ting ligger til rette for det.