Hvert år kåres det årets TINE Fotballskole i krets samt nasjonalt. Grunnlaget for å vurdere hvem som vinner prisen er foreldreevalueringer, klubbens og/eller krets sin evaluering. Sentralt står klubbenes oppfølging og måloppnåelse rundt fokusområdene jenteandel deltakere og trenere, kosthold og trenerkompetanse. Oppfølging av krav/forventningene til arrangørene vil også bli vektlagt. Det ble arrangert 22 TINE Fotballskoler på Sunnmøre i år, hvor Aksla arrangerte to av disse.

joakim wrele.jpg
Akslas Joakim Wrele er ansvarlig for Tine Fotballskole

Begrunnelsen for at Aksla ble trukket som vinner:

Hos Aksla var det 177 deltakere fordelt på to TINE Fotballskoler – En fotballskole uken etter skolestart og en uken før skolestart. Andelen deltakende jenter var på 36,72 %, mens det var 53 % kvinnelige trenere. Aksla hadde fokus på et sunt og variert kosthold med fullkornsprodukter og mye frukt, selv om de også unnet seg vafler. Det ble også servert fisk to dager under hver fotballskole. Fair play ble løftet frem under fotballskolen og det ble arrangert egen keeperøkt hvor alle fikk prøve seg som keeper. Vinneren kåres med bakgrunn i klubbens egenevaluering og foreldreevalueringene.

- Aksla er veldig takknemlig for at vi ble trukket ut som vinner, men vet samtidig at det av alle klubber legges ned en enormt stor og god jobb. Alt for å gjøre Tine Fotballskole til en uforglemmelig opplevelse for barna. Vi vil gjerne dele denne prisen med alle de andre som arrangerte de 20 andre Tine Fotballskolene. VEL GJENNOMFØRT ALLE SAMMEN!! En stor takk også til alle våre samarbeidspartnere og instruktører i dette prosjektet.

Her kan du se Instahøydepunkt fra årets Tine Fotballskole.


Aksla fikk 7.500 kroner for god dommerdrift.

Kretstinget har tidligere bestemt at det årlig skal deles ut et tilskudd til fem klubber som gjennom det siste året har utmerket seg med dommerutdanning og dommerutvikling. Kriteriene for hvordan denne rangeringen er fastsatt av kretsstyret og baserer seg utelukkende på fakta hentet ut kursgjennomføring og registrerte dommeroppdrag. I år har kretsstyret valgt å øke pengepotten med 20.000 kroner – slik at det totalt blir 70.000 til fordeling.

1. Skodje ILKr. 25.000,-
2. Mauseidvåg & Solevåg ILKr. 15.000,-
3. Hasundgot ILKr. 12.500,-
4. Brattvåg ILKr. 10.000,-
5. Aksla ILKr. 7.500,-

Se alle vinnerne i sak fra Sunnmøre Fotballkrets