Mål Aksla: Esmeraldo Dragoti 3, Joakim Wrele 1, Sondre Syversen 1
Kampfakta og tabell.
Pre- og post-match av spillere og ledere på Instagram
Se bilder på Instagram/høydepunkt

Aksla dro til Vanylven på staselig vis - med buss! Topp og proff opplading med kampmat og greier! En godt forberedt 15-mannstropp på tur og med 6 utilgjengelige pga sykdom, skade, skole og jobb. 8 endringer i tropp fra forrige Vanylvsoppgjør der vi vant 5-1 hjemme. Vanylven har hatt en sterk hjemmeform de siste 5 kampene med bl.a 3-0 seier over topplaget Valder, 6-0 mot Ravn, 1-1 mot Vika2, og 2-3 mot Volda 2.

Innledningsvis en litt oppjaget kamp, med mye feilpasninger, der Aksla styrer det meste.

16 min. Vi misser i forsvar og en VFK-spiller kommer alene med keeper Vegar. Skudd - god og viktig redning! Her kunne vi fått en på tygga tidlig.

17 min. VFK corner som etterhvert går i tverra

1-0 20 min. VFK har utspill, Joakim vinner og spiller Esmeraldo direkte gjennom. Han blir felt og får straffe som han setter i mål!

2-0. 24 min. Esmeraldo med innlegg som går helt motsatt til Simen. han legger igjen til Lars som pisker den inn igjen foran boksen. Der har vi bra trøkk med Daniel og Joakim hvor sistnevnte setter ballen kontakt i nota fra 3 meters hold!

28 min. Simen med strålende pasning til Daniel som har signalisert hvor han vil ha ballen - i bakrom. Det blir en litt tight situasjon alene med keeper og det blir bare en tåsser i keeperkroppen! Stor sjanse.

3-0. 30 min. Gjenvinning på midten og kontring. Joakim fører ballen i 15 meter og spiller Esmeraldo på 16-meterslinja. Han fører langs linja og prikker ballen i krysset. Nydelig spill og scoring.

33 min. Stor sjanse til VFK på corner der de skyter rett utenfor.

Vi tømmer vi oss fullstendig i midtbaneleddet og her TENKER trenern at vi bør endre formasjon, men blir for komfortabel og tenker vi har kontroll likevel..

41.min. Vi blir vel optimistisk og offensiv med hele laget og tatt på sengen og kontret på. VFK kommer til skudd men Vegar redder oss igjen.

43 min. VFK kontrer og kommer 6 v 3 men de 3 jobber bra og presser de til å skyte over.

3-1. 44 min.  VFK får kontret på oss og kommer 5 v 4 på midtbanen. Vi jobber beinhardt ned og kommer overtall 6 v 4. VFK får lagt inn, ballen går gjennom feltet på bakerste kommer en blå spiller siiigende inn og styter i mål. Unødvendig mål. Det er det siste som skjer den omgangen. De siste 5 minuttene av 1.omgang ble vi for hissige på grøten og ville drepe kampen og vi mistet fokus alle mann.

Pause: Litt taktikkprat, ingen skader/plager - vi er fysisk i god form- kjør på!

Første 10 minutt av 2.omgang er det bare rot og VFK kommer faktisk til de største mulighetene uten at det vare noen direkte farer. Vi korrigerer litt, strammer opp, og fra 60-90 minutter kjører vi kampen på ekte Aksla-vis!

60 min. Vi har frispark som blir slått inn i feltet. Vi kommer massivt i feltet. Alexander blir dradd ned soleklart og Esmeraldo setter ballen i mål, men dommern dømmer frispark I MOT oss. Vi har sett dokumentasjon på at det var feildømming.

4-1. 61 min. Lars slår glimrende gjennom Esmeraldo som har lest leksa si ift hvordan han skal bevege seg. Han blir felt av keeper og får straffe som han setter selv i mål!

Siste 25 minutter får vi mer rom å spille i, men utnytter det dårlig. Vi bytter, setter innpå friske krefter blant annet annet en 17-årig keeperdebutat i Mikael Hoff som gjør sine saker meget solid.

86 min. Innbytter Håkon legger inn til en annen innbytter Jacob som alene med keeper timer feil skuddet.

5-1. 87 min.  Joakim spiller ut til nok en innbytter, Sondre på kant, som spiller gjennom Jacob på løp. Han finter, skyter, keeper redder og på retur er Sondre igjen og på hel volley klinker han ballen nesten i krysset!

Em tung kamp på ekte gress, der vi stod distansen best. Vår neste kamp er en ekte TOPPKAMP der vi møter Volda2 hjemme torsdag 8.9. kl 1830. Håper vi sees da!