Allerede 2.februar...

Sesongen 2023 og første år i 4.divisjon gikk sånn passe. Kunne fort kapret 5.plass og NM Cup-plass med seier i siste serierunde men den gikk skeis på glattisen i Hovdebygda. I stedet for endte vi på 8. plass. For stor variasjon i stall og 11-er gjør at prestasjonen blir alt for ustabile. En får som fortjent.

Skjermbilde 2024-02-02 161521.jpg


Vi avsluttet serien 20.10 og har holdt treningene gående siden da med 1 økt i uken i SBM Arena frem til januar da vi startet opp med 3 økter i uka. 1 i hallen og 2 på Ratvika. Oppmøtet har variert med flere inne enn ute - naturlig nok. Nov-desember var snittoppmøte 17,5 mens i januar med 9 treningsøkter er snittet 14,1. Kaptein Alexander Volle hadde 100% oppmøte i januar.

ms1-180423-7.jpg
Kaptein Alexander Volle med 100% oppmøte januar 2024


Fokuset på 9 økter i januar, i den grad det er mulig å ha fokus med like variabelt oppmøte som vær, har vært å få gutta på beina, sjekke fysisk form, få opp kondisjon og styrke, SPILLE fotball, ha det moro, terpe teknikk, forberedelser til 2 treningskamper, se hospitanter og prøvespillere i aksjon, teste ut ideer, gå ett skritt videre fra -23-sesongen ift hva vi må forbedre oss på som lag og enkeltspillere, bli enda bedre kjent med spillerne ++ Det er litt deilig å se at vi ikke har fått stor utskiftning i stall så langt , det er nytt for meg som trener! Vi vet vi vil miste noen spillere til sommeren, men de enorme utskiftningene har det ikke vært i år. De siste 6 årene, siden jeg ble a-lagstrener i 2018, har 172 spillere kommet og gått på trening og 111 har spilt kamp, og det har i praksis vært umulig å bygge noe over tid og tenke langsiktig. Det er likevel mye som trigger meg som trener i en slik situasjon; se hva en klarer å skape! 

I år skal vi skape magi! Andreåret - blir det vanskeligere? Er der noen forventninger? Noe press? Er vi fortsatt i utfordrerposisjon eller vil vi være favoritter i noen kamper? Jeg tror det blir en sinnsykt tøff divisjon som deles i to med opprykksfavorittene Ørsta, Volda, Herd, Rollon og Bergsøy. Under der vil SIF/Hessa, Hareid, Hovdebygda, Langevåg, Stordal/Ørskog, Stranda og Aksla fighte om poenga. 

Vi har kjørt to treningskamper i januar og tapt begge:

Aksla-Valder (5.div) 4-5

SIF/HESSA - Aksla 7-3

Konklusjon etter disse kampene er at vi må jobbe med de samme tinga bakover som i fjor. Defensivt må vi bli flinkere å lese situasjoner tidligere på overganger imot, bli tøffere og rett og slett skaffe oss rutine på nivået. Offensivt har vi tatt skritt siste året og skaper flere og større sjanser. Vi har bedre samhandling, som naturlig nok kommer av færre utskiftninger i stall/11-er. Vi byttet 7-8 mann i begge pausene slik alle fikk testet seg, og det viser at vi har flere som konkurerer om en plass i 11-er. Det er meget bra! Et par skader har vi gående i stallen, slikt vil alltid skje, men ingen alvorlige heldigvis.

Kommende periode skal vi ha en sosial samling, 8 treninger og 2 treningskamper samt G19-gutta som er fast i a-stall skal ha 3 stk. G19-kvalikkamper - de vant første 3-0 mot Spjelkavik i en meget god kamp. SMP-cup er vi trukket mot Langevåg og den spilles 1.mars.

Vi satser på en topp februar med strålende vær, grønne baner, ingen skader og 18 på trening og i kamp!


Hold på hatten,

Skrudd innlegg i motvind

Trener johnny