Sesongen 2022 endte med et strålende og viktig opprykk til 4.divisjon - Ålesunds beste liga! Dette etter en knallgod vår etterfulgt av en høst med mer rot og skader samt sentrale spillere flyttet. Vi har fra 2022-troppen mistet 5-6 meget sentrale spillere som var en del av kjernegruppen! Det er mange når vi skal opp en divisjon. Vi har i tillegg hele 7 spillere som har vært lenge ute med skade og fortsatt sliter! Flere av disse var også sentrale i opprykkssesongen. Vi mistet i tillegg to talenter til AaFK som begge ville vært i årets A-stall.

Vi er nå godt inn i 2023 og har pt gjennomført 9 treninger i januar. Vi trener 3 x uka og har et snitt på 13 som møter på Ratvika Stadion. Det jobbes med moment som vi mener trengs i 4.divisjon, men det er klart at enkelte ting er utfordrende når en ser på antallet. Vi skulle vært flere og helst hatt noen med 4.divisjonserfaring. I bredden trengs en stor stall for å gjennomføre en sesong noe vi så i 2022-sesongen der  hele 39(!) spillere fikk registrert kamp for Aksla. Dagens "stall" teller 19 mann og inkluderer hele 7 med G16/G19 alder.  I tillegg har vi fast hospitering fra G16 der det rulleres opp spillere som får verdifull erfaring. Vi har vært på jakt etter eksterne forsterkninger, men så langt har vi ikke lykkes på overgangsmarkedet. Vi er på utkikk etter sterke mentale spillere som blør for drakta og medspillerene, takler medgang og motgang, elsker å trene og liker utfordringer! Dette er Akslaspilleren! 

Første treningskamp kommer allerede om en uke mot Sif/Hessa (4.plass 2022). Litt som julekvelden på kjerringa for vår del selv om den har vært planlagt en stund. Om vi som lag er klar til kamp? Nei, er vel det helt ærlige svaret der. Vi har vel hatt mer enn nok med å samle troppene, komme oss på beina, og å holde oss på beina(isete bane). Vi ligger et stykke bak skjema men stresser ikke. Jobber en hardt over tid vil en få som fortjent.

I februar blir det tøffe treningskamper mot Hovdebygda og Langevåg i tillegg til G19 og G16 kvalik. Vi håper å kunne komme ut av februar med litt mer brystkasse, færre skader, flere på trening og kanskje noen nye fjes inn? 


Trener Johnny