5.div - 03.09.2021 (Saken på facebook)

Aksla - Spjelkavik2 1-0 (0-0)
Mål Mathias Gjærde Forberg (str.)

Enorm laginnsats på hjemmebane med en mann mindre i 40 minutter.

Ny kamp og nye muligheter. Sist tapte vi 7-1 mot Stranda og reiste hjem med åpne sår og halen mellom beina. Før ny kamp får vi kjørt 2 treninger med varierende oppmøte og vanskeligheter med å kjøre noe organisering med en potensiell startellever. 5 nye inn i troppen og 3 debutanter. Så er det ny kamp mot et meget godt mannskap. Aksla her en formidabel oppgave foran seg da vi skal møte Spjelkaviks sterke mannskap der flere har erfaring fra Norsk Tipping Ligaen

Kampen starter med et smell i dobbel forstand. Etter 15 sekunder er det gult kort til en Akslaspiller som er litt for ivrig i debuten sin. 5 minutter senere må en debutant gi seg med skade. Aksla blir presset bakpå men jobber meget godt defensivt etter kun å ha gått gjennom taktikken på papiret. Dette laget har aldri spilt sammen verken på trening eller kamp, så den innsats og det fokus som blir vist er imponerende. Vika har et par-tre småsjanser men Aksla har brukbar kontroll bakover, men skaper ingen store sjanser fremover. Etter 30 minutter må vi bytte nummer 2 med skade og vi må omrokkere og den tredje debutanten kommer inn. Gutta holder nullen bakover (og fremover:)) til pause og vi føler vi har grei kontroll.

Pause og en liten pust i bakken. Litt skryt men ikke for mye. Korrigerer opplegget. Alle holder fysisk og ingen nye bytter.

Aksla går for å få første målet - og lykkes etter 50 min! 1-0 etter at Håkon Nyvoll blir felt og Mr. Forberg setter sikkert ballen i mål. 10 minutter senere får dessverre vår debutant gult kort nummer 2 og dermed er vi 10 mann. Det er tøft mot et Vikalag som trykker til og utfordrer alle rom. Flere blir slitne og krampene sitter tett men gutta legger ned en formidabel innsats over hele linja der flere må spille i uvante posisjoner. Aksla skaper flere sjanser i andre omgang og kunne fort gått opp til 2-0, men Vika var like nær der keeper Sebastian Arn Aas har en mesterlig fotparade! Gutta kjemper som helter og flere presset sine egne grenser for smerte denne kampen. Om det går an å si: Vika var best offensivt- vi var best defensivt. Italienerne med Giorgio Chiellini og Leonardo Bonucci i spissen hadde elsket å se Aksla i går! Bunnsolid i forsvar med sinnsyke taklinger og kontring(er) i verdensklasse.

Torgeir Olsen fra Spjelkavik stakk innom fredag med "takk for kampen gave". Se bilde. Vi takker:)

Jeg har snakket med Nossen senior i dag og håper det går bra med Nossen jr. som ble skadet - vi ønsker god bedring!

Tusen takk til dommertrio med Jan Lund i spissen som la lista høyt og det ble en severdig kamp med god dømming! Vi satt pris på 12 minutter (!) tillagt tid da vi fikk ekstra kondistrening:)