Mål Aksla: Esmeraldo Dragoti 2 (1 på straffe)

Se pre- og post-match intervju av spillere og ledere.

Se kampfakta og tabell.

Se bilder tatt av Jon Forberg

Facebookarrangement til siste kamp før ferien - Lag nummer 1 Aksla mot nummer 2 Valder

Vi var godt forberedt til denne kampen som vi visste ville bli vanskelig. Vi hadde på papiret god kontroll på hvordan det nyopprykkede laget spilte. Vi hadde en bra tropp, god stemning og fokuset virket bra!  Tørr bane, t-skjorte og nydelig vær!

1-0. 7 min.  S/Ø går opp i 1-0 på deres første reelle sjanse. Alt for stor avstander i leddene med oss der de kommer 2 v 1; passivt.

13 min. S/Ø redder på strek

21 min. Stillstand offensivt fra Aksla. Null bevegelse, ingen truer eller utnytter rom - for det er det mye av. Har vi tatt ferie? Defensivt har vi som lag heller ikke opptrådt etter planen. Her gjør jeg som trener en generaltabbe og burde STICK TO THE PLAN. Men jeg blir for optimistisk og tror det vil "ordne seg". Det gjorde det aldri! Her tapte vi kampen og jeg tar på meg skylden!

2-0. 44.min. Rett før pause får de nok et enkelt mål der vi ikke dekker de rom vi skal defensivt, hverken press eller sikring og 2-0.

Pause: Vi må rette opp i 2 ting. Offensivt må samhandlingen opp - og da må en bl.a flytte beina fremover. Fort! Vi ønsker også å utnytte svakhetene til S/Ø mer i 2.omgangen. Defensivt må vi stramme opp kraftig spesielt det å være våkne i forsvar når vi selv er i angrep - såkalt kontradekning. Her var vi svak denne kampen og må lære av egne feil.

2-1. 47 min. Vi starter 2.omgang slik vi bli enige om og får en corner av den grunn. Corner er ofte mål. I dag hadde vi mange cornere men få mål. Denne corneren var unntaket. God corner fra Mathias og hodespesialisten Esmeraldo banker den i nota.

4 min. Vi får frispark på 20 meter, Esmeraldo skyter, men keeper gir bare en kort retur som han selv plukker.

3-1. 56 min. Nok en  gang for store avstander med oss defensivt, en av deres driblefanter tråkler seg mellom to av våre forsvarere som begge strekker ut en fot. Klar straffe. 3-1.

60 min. S/Ø med 100% sjanse der vår keeper Vegar redder hardt skudd på nærmeste høyre stolpe

3-2. 62 min. Esmeraldo dribler og bli soleklart felt innenfor straffefeltet. Straffen setter han sikkert i mål.

4-2. 64 min. S/Ø får frispark 40 meter fra mål, på høyresiden. Ballen skal bli slått inn høyt men spilleren misser og ballen går lavt og spretter under beina på en av våre spillere og plutselig står en mostander alene med vår keeper på 7 meter. Der sier han "JA TAKK" og scorer. Denne var lei.

70 min. Aksla på en sjelden visitt i Stordalen. Joakim får ballen på hjørnet av 16-meteren med mange både motstandere og egne spillere mellom seg og målet. Han sender i vei et hardt skudd mot en dekket keepers lengste side, men i ekte Thibaut Courtois-stil ligger keepern helt i hjørnet med ei hånd og redder, men må gi retur som Sebastian setter over. Dagens beste prestasjon den redninga!

S/Ø med flere kontringer og farligheter på slutten, mens Aksla kun klarte å hente frem en løs heading over mål som en siste krampetrekning.

En fortjent seier - men elendig avgjørelse av meg å ikke korrigere laget når vi ikke gjorde som avtalt fra start! Av og til går det, av og til ikke.

Neste kamp er Valder, lag nummer 2 på tabellen. Ekte toppkamp på Ratvika - det er lenge siden! Om det er EN kamp Akslafolk må mobilisere til i år så er det denne. Det kommer garantert supportere fra Valder til denne kampen og vi må være i overtall på tribunen! Vel møtt! Vi skal skjerpe oss alle mann til denne matchen!