Torsdag kveld var det avslutning for våre flott klubbdommere med pizza og brus på Akslahuset. Ca 25 av våre 32 klubbdommere deltok.

I tillegg fikk vi besøk av Sigurd Smehus Kringstad og Øystein Ytterland (begge to er internasjonale dommere tilhørende Valder IL), som holdt et inspirerende foredrag om sine prestasjoner og sin vei frem mot der de er i dag, som egentlig er ganske lik situasjonen til våre nåværende klubbdommere. Kanskje vil en av våre klubbdommere en dag representere Aksla IL i en internasjonal kamp? Det hadde vært fantastisk!

Alle i Aksla IL vil rette en stor takk til våre klubbdommere for flott innsats gjennom hele sesongen 2022! Håper vi ser alle igjen som dommere neste sesong :) 


Litt fakta om klubbdommere i sesongen 2022:

Det har blitt spilt over 130 kamper på Ratvika Stadion hvor vi skal stille med klubbdommer. I tillegg har vi stilt med klubbdommer i enkelte kamper hvor det ikke har blitt oppsatt krets-/rekruttdommer (primært 13års klassen), samt at vi har arrangert en miniturnering. Totalen i 2022 blir vel nærmere 200 kamper. Kun et lite fåtall av disse kampene har vi ikke klart å stille med dommer. Det er meget imponerende tall! All honor til våre flotte klubbdommere. 

Dommerstaben i Aksla består av 32 klubbdommere, 13 av disse har i tillegg rekrutteringsdommerkurs. I stor grad er dette i 2008 og 2007 kullet, 44 % jenter og 56 % gutter. Alle 32 klubbdommere har dømt kamper i år, snittet ligger på 4,1 kamper på hver. Noen har få kamper av ulike grunner (skader, sykdom, egne treninger etc.), noen har mange kamper. Alle klubbdommere har fått tilbud om å dømme minst 4 kamper. Snittet for de på topp 3 er 10,6 kamper. Av de på topp 10 som har dømt flest kamper har 7 stk rekrutteringsdommerkurs.
Vi har en stor dommerstab, noe vi er veldig glade for, og det har ikke vært frafall gjennom årets sesong. Igjen, TUSEN TAKK for innsatsen gjennom sesongen 2022!


Dommeransvarlig 

Joachim Flataker


(Øystein Ytterland helt til høyre og Sigurd Smehus Kringstad ved hans side. Foto: Øystein Ytterland)

Sunnmøre_jpg.jpg