3.seriekamp - Fredag 5.5.2023 - Siffen kl 18:30
SIF/Hessa - Aksla 0-1 (0-0)
Mål Aksla: Ronald Dragoti
Assist Aksla: Risto Frenssen
Kampfakta
Bilder:  Srdan Mudrinic og Marius SimensenJon Forberg 


For første gang i "nyere historie" skulle vi møte Sif/Hessa i seriekamp, ettersom Aksla har oppholdt seg i lavere divisjoner de siste tiårene. ALDRI FØR (ut fra de kilder vi har) har Aksla slått Sif på Siffen og dermed var en vitne til noe historisk på en flott fredagskveld i Skarbøvika. En må tilbake til 1975 (bildet under) sist Aksla slo Sif, og det skjedde på Akslas tidligere hjemmebane Aksla Stadion gress.

345329143_648355053781228_6354279975008011045_n.jpg

Akslagutta var så godt forberedt som de kunne bli i møtet med serieledern. 

Nydelig vær på Siffen og god stemning møtte gutta fra indre bydel. Kampen startet likevel litt nervøst for Akslagutta og pasningsspillet satt ikke 100%. 1.omgang har SIF/Hessa mest ball men skaper ikke all verden. Aksla er farlig frempå ved noen anledninger men klarer heller ikke å banke ballen i nota. Ikke en høydare av en 1.omgang, men likevel en viss spenning. Sif med flest avslutninger men ingen 100%-sjanser.

Pause og gutta har bra fokus og er løsningsorienterte.

2.omgang starter bra for Aksla.

Målet til Aksla kommer 4 minutter ut i 2.omgang og er et MØNSTERANGREP!! KeeperVegar spiller midtstopper Alexander som spiller Wrele sentralt. Wrele spiller i retning Ronald som hopper over ballen som fortsetter ut på kant til Risto som igjen stormer fremover på kant og legger inn igjen til Ronald som BANKER den i nettaket fra 17 meter! Fantastisk! Kanskje beste Akslaangrepet produsert siste 6 år :)

Etter 60 minutter er Sif/Hessa farlig frempå med keeperVegar redder mesterlig fra kort hold. Sif/Hessa presser på for å utligne men makter ikke å legge noe vesentlig press på Akslagutta som stort sett har kontroll ut kampen. En meget sterk prestasjon av Aksla.

Kommende fredag kommer Ålesunds eldste klubb og storebror Rollon til Ratvika Stadion. De har vært stabile på høyt nivå lenge, har hatt god kontinuitet på spillere, stor spillerstall, 2 stk 11er lag (4. og 5.div) og mange G19 å ta av. Vi håper Akslafolket og nøytrale tilskuere tar turen denne dagen til et forrykende oppgjør! Aksla er klar!

Hilsen med skudd på halv volley i krysset,

Trener Vattøy