Hei alle sammen! Da har jeg snart kommet meg gjennom de første mnd her i Aksla som sportslig leder! Det har vært full fart med dobbelt opprykk på damelaget og masse å ta tak i på kontoret. Det har vært en veldig fin mottagelse fra alle dere i klubben og jeg stortrives i det nye miljøet som jeg har fått tatt en del i.

Håndball Xtra er et tilbud jeg er veldig glad for at vi har fått opp å gå. Pr dags dato er dette et tilbud for de som er 13-15 år i kolvikbakken hver torsdag. Her er vi 25 påmeldte og det ryktes at de siste 5 plassene blir fylt opp nå etter nyttår! Dette gleder meg, og tilbakemeldingene har vært gode på gjennomføringen og opplegg. Håndball Xtra er et tilbud akkurat som beskrivelsen, et ekstra tilbud med litt mer tilbakemeldinger, pushing og samtidig en lystbetont arena for våre utøvere å utfolde seg på. Jeg håper at spillere kan dra nytte av en ny stemme og øvelser som de kan ta med videre inn til sitt lag.

Over nyttår ønsker vi å opprette håndball Xtra for 11 og 12 åringer. Dette blir enten i Hatlane eller i Larsgården. Om det blir i Larsgården så er det med buss fra kiwi Hatlane til og fra på hver trening. Men vi håper at dette blir et tilbud vi får opprettet i Hatlane først og fremst! En flott arena for våre spillere.

Håndballskole blir det for første gang siden jeg kom i vinterferien! Tilbudet og alder blir publisert ganske så snart! Her håper vi at det er to haller med full aktivitet og 60 barn i sving! Gledelig er det også at vi sammen med Latin idrett kjører dette opplegget. En kvalitets stempel som jeg håper, gir ekstra trykk på treningene med masse lek og ballkasting!

Sluttspillet er noe som vi synes er fantastisk kjekt å få til 14 -16 April i Ålesund! Dette er et kjempe arrangement som gir gode penger inn i klubbkassa og gjør at vi kan fortsette å videreutvikle klubben i den retningen vi vil.

Gledelig er det at vi allerede neste år får vårt eget herrelag som kan stå som gode inspirasjoner til vår gutteside. Det er et mål at guttesiden skal vokse sammen med klubben! Det må være et senior lag på guttesiden så vi kan beholde gutta som ønsker å spille håndball og ha et tilbud i egen klubb samtidig så vi får utvikle gode spillere som kan ta steget inn til Spjelkavik for et ekstra godt tilbud!

Neste år kommer vi også til å sette i gang med trenerforum for barnehåndball i klubben. Dette er et tilbud som jeg håper flest mulig trenere melder seg på! Det er en arena for å skape trygghet og støtte til alle trenere eller foreldre trenere. Å bli en god trener er ikke nødvendigvis synonymt med å være en tidligere toppspiller. Du kommer langt med engasjement og en god plan for året!

Ny sportsplan er noe som står på agendaen for oss! Denne er under utvikling og skal bli en ledene rettesnor i klubben fra 6 år og helt opp til senior! Et utrolig viktig verktøy i veien for å bli en klubbstyrt klubb. En god sportsplan sammen med en god utviklingsplan er en nøkkel på veien til kontinuitet og trygghet for våre medlemmer!

Jeg vil videre ta meg tid til å takke alle dere som stiller opp for våre barn og aktive utøvere! Pulsen i idrettslaget er det dere som er! Uten frivillige blir det fort lite aktivitet eller gode arrangement! Skaper vi gode opplevelser så klarer vi å holde mange aktive i mange år! Flest mulig, lengst mulig! Jeg tror flere av dere ikke skjønner hvor viktig vi er i våre utøveres liv. Det å få ta del i den første miniturneringen og ta på seg drakta for første gang er en utrolig opplevelse for mange! Det å dra på sin første cup med overnatting er en opplevelse som jeg selv sitter igjen med i mine eldre år.    Stryne-cup 2001 vil for alltid være en fantastisk opplevelse i mitt hjerte. Selv om cupen hadde en liten bismak da jeg glemte igjen en svært dyr Fubu genser jeg fikk i gave av mine besteforeldre. Jeg har lenge tenkt på å ta meg turen til gjenglemtkassa i strynehallen for å sjekke om den fortsatt kan passe på kroppen, men det har dessverre blitt med tanken.

Jeg skriver meg litt vekk her, men jeg ønsker alle våre spillere, foreldre, frivillige og tillitsvalgte et godt nytt år og jeg håper julefreden senket seg også dette året for alle sammen!

Jeg vil avslutte med et sitat fra et menneske som har satt et stort avtrykk i mitt liv som lærer og en av de første som så meg for den jeg var som ungdom:

For meg har det viktigste vært at spillere har blitt gangs mennesker og fått med seg et menneskesyn og en treningsfilosofi videre i livet som er inkluderende, solidarisk og etter den norske sosialdemokratiske modellen. Det er jeg mest stolt av etter alle disse årene. Det har vært ei lang, lærerik og artig reise!