Torsdag 12.mai 2022

Aksla - Vanylven 5-1 (3-1)

Mål Aksla: Ronald Dragoti 2, Sebastian Gardien, Simen Blindheim og Esmerald Dragoti

Se bilder fra kampen tatt av fotograf Jon Forberg

Se kampfakta og tabell

EN dommer i Richard Olsen som gjorde sitt beste uten NOEN linjemenn. Det er dommerkrise på Sunnmøre når voksenfotballen "på dette nivået" har det slik!

Flere endringer i tropp og startellever fra forrige kamp, to ivrige 14-åringer på benken og 3 seire av 3 mulige i årets 5.divisjon. Dette var en kamp vi gledet oss til på mange måter da vi ikke hadde hatt gode prestasjoner i våre 3 foregående matcher. Vi ønsket å ta oss selv i nakken og vise for oss selv og andre at vi KAN prestere - ikke bare vinne...!

På en magisk god Ratvika Stadion kommer Vanylven ut av startblokkene og viser de vil vinne. Det vil vi også! 6 minutter er gått og vi har et NYDELIG angrep der vi spiller klikk-klakk og veggspill med Fredrik, Esmeraldo og Ronald setter den sikkert i mål. 1-0 og drømmestart.

12 minutter og vi presser på. Sebastian får ballen på midtbanen, ser keeper er langt ute og prøver å sette den over keeper ala AaFKs Trond Fredriksens legendariske mål. Men keeper redder.

27 minutter. Simen legger inn til Sebastian som nå har fått skrudd beina skikkelig på plass og 2-0.

32 minutter og Vanylven er SÅ nær redusering. Ballen blir reddet på streken av Mathias som ofrer helsa  og treffer nesten stanga.

35 minutter. Simen "klarerer" til Esmeraldo som fører opp, finter skyter i mål! Viktig og bra utført av Esmeraldo.

41 minutter. 3-1. Vi har ikke press på ballfører på 16 metern og ballen blir lobbet/skutt i en bue over keeper og i mål. God prestasjon! Dårlig av oss!

42 minutter og Fredrik skyter over mål fra 30 meter.

PAUSE: Kampen er IKKE avgjort og vi er IKKE fornøyd med hvordan vi opptrer. Vi må ha mer fokus og gjøre ting skikkelig, ha et tydeligere mønster offensivt og så skal vi sementere denne kampen med minst 4 mål.

2 minutter. Vi har en 100% sjanse ved Simen så får et innlegg på bakerste fra Daniel. God start.

8 minutter. Ny 100% der Esmeraldo header over etter corner

10 minutter. Erlend med nok en 100 % etter innlegg fra Mathias.

Vanylven tar litt mer over og produserer 2-3 store sjanser der bl.a keeperVegar redder mesterlig!

30 minutter og vi bytter inn alle innbytterne. Vetle Mathiesen (18), Herman Klokkersund (17), Simen Fjelddahl-Jacobsen (14), Severin Paris Alvestad (14 - debutant) og Even Johan Pereira Haslerud (20 - debutant)

Innbytterne setter på ny fyr i bålpanna. Her er det brukt mye Blåtind tennvæske! Ungutta kjører stakkars Vanylven i kne.

36 minutter og vi kjører sementbilen ut på stadion og sluttfører det vi startet på. 4-1 ved Ronald! Corner ved Mathias, Erlend bryster ut til Ronald som banker den i mål! Game over og god tur hjem.

41 minutter og 5-1. Simen kommer på sitt løp nummer 50 i kampen opp langs kanten og legger den på VENSTRA? Ok?  Klink i mål. Vel fortjent.

En fullt fortjent seier der vi til tider viser hva vi kan, men også viser helt tydelig hva vi må jobbe med. Neste torsdag er det Volda2 borte i toppkamp der vi er favoritter og ønsker å vinne. Da kan det ikke bli så mye kake og pølse på 17.mai. Velkommen til Volda!