Ifølge NRK har Norsk Toppfotball oppfordret toppklubbene til å markere støtte til breddefotballen. Før torsdagens runde i Eliteserien varslet flere lag at de kom til å vise sin støtte til breddeklubbene. Strømsgodset, Bodø/Glimt, Viking og Lillestrøm var blant klubbene som markerte før runden ble sparket i gang. Fotballpresident Terje Svendsen sier til NTB at fotballen står samlet bak markeringen.

– Jeg forstår fullt ut denne desperasjonen og lysten til å komme i gang. Det er også en veldig god sportslig gest av Eliteserien å vise slik støtte, skriver kultur- og idrettsminister Abid Raja til NTB.

Seniorlagene på herre- og damesiden til Aksla IL har ikke spilt en offisiell kamp siden oktober 2019. Regjeringens gjenåpningsplan legger opp til at breddeidretten kan gjenoppta trening med kontakt fra 17. juni.

- På søndagens bortekamp mot Start har vi i AaFK med oss drakter fra mange av klubbene i vår region, der i blant Akslas drakt. Breddefotballen er viktig for AaFK og toppfotballen, og vi ønsker å vise vår støtte til samtlige breddelag. Vi heier på dere og ønsker at hele bredden skal få komme i gang igjen, sier Geir Steinar Vik i AaFK.

– Først og fremst må vi åpne bredden for folkehelsa. Det er positivt både for den fysiske og mentale helsa til folk at vi kommer i gang snart, sier markedsansvarlig Johnny Vattøy hos Aksla IL som også er trener for lagets herrelag i 5.divisjon. De fleste på dette nivået holder på med fotball fordi deres kompiser er der og at de liker å spille kamper. Når en ikke kan spille kamp 11 mot 11 på en 7000 m2 bane, men møtes 22 russ i en russebuss på 20 m2 blir det litt uforståelig, sier Vattøy

Kampen ser du på Eurosport Norge og Discovery+