Mitt navn er Fredrik Midtbø og er 28 år. Jeg kommer fra Rogalands sørligste kommune, Sokndal. Et lite tettsted med ca 3500 innbyggere. I dag bor jeg i Andebu i Sandefjord og jobber som flyinstruktør på Pilot Flight Academy på Torp lufthavn.

 Fotballinteressen og draktsamlerhobbyen:

 Jeg har siden barneskolen vært interessert i fotball og spilte selv aktivt tom. juniorlag i Sokndal IK. Favorittlagene mine er Viking FK og Manchester United.

 Interessen for fotballdrakter startet vel tilbake i rundt år 2010 da jeg var på min første fotballtur til England og så Manchester United mot Wigan Athletic i Premier League på Old Trafford. Jeg hadde allerede før dette noen Man United drakter, men spesielt etter denne turen begynte jeg å kjøpe drakter da jeg var på reiser og ferier.

 Interessen for norske fotballdrakter startet nok da jeg sammen med fotballaget mitt (Sokndal IK) reiste rundt i Rogaland og spilte fotballkamper. Målet ble å få flest mulig drakter fra klubber jeg selv hadde spilt mot. Etterhvert ble dette utvidet til å skaffe seg flest mulig drakter fra lag i Rogaland.

 I 2013 flyttet jeg til Sandefjord for å ta pilotutdanning, og sluttet å spille fotball aktivt. Da jeg var ferdig utdannet i 2015 flyttet jeg derimot tilbake til Sokndal IK, og fra 2016-2018 var jeg hjelpetrener og oppmann for klubbens J16 lag.

image002.jpg

 

I 2018 fikk jeg den nevnte jobben som flyinstruktør i Sandefjord, og flyttet tilbake til Hvalfangerbyen. Da koronaen kom i 2020 ble jeg som mange andre permittert og satt mye hjemme. I 2021 ble vi fremdeles oppfordret til minst mulig sosial aktivitet, og jeg tok opp igjen draktsamlerhobbyen etter en periodes pause.

 Jeg begynte å kontakte lokale klubber i Vestfold og Telemark, og givergleden var overveldende positiv. Jeg har derfor utvidet og begynt å skaffe meg fotballdrakter fra hele Norges land; fra Agder i sør til Finnmark i nord. Jeg kontakter klubber gjennom Facebook, mail, telefon eller fysisk oppmøte. Og jobber meg systematisk gjennom fotballkretsene. Det er likevel ikke alltid like lett å komme i kontakt med de rette personene i klubbene.

 I dag har jeg 530 norske drakter. Jeg har bilde av alle sammen i åpne/offentlige album på Facebook for de som skulle ønske å ta en titt. Link: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10210542475771109&type=3

 Albumet oppdateres fortløpende.

 Noen samler på frimerker og bruskorker, mens andre samler på fotballdrakter. Felles for alle samlerhobbyer er vel uansett at det tar plass. For min del oppbevares de fleste draktene i oppbevaringsbokser med lokk. Jeg skulle gjerne hengt opp alle sammen, men det får bli en gang i fremtiden om jeg skulle få fryktelig god plass.

Målet på lang sikt er vel å ha drakt fra alle aktive fotballklubber i Norge. Men det er overraskende mange store og små fotballklubber i dette landet, så det vil ta tid. Foreløpig øker i hvert fall samlingen uke for uke. Og det gir mersmak til å fortsette skattejakten⚽️

 Fredrik Midtbø