Guard-Aksla2  1-2

Onsdag 10.mai 2023

Tabell/Kampfakta

Torsdag kveld 10. mai var det duket for kamp mellom Guard og Aksla 2 på Aafk sin egen storstue, Color Line Stadion. Dommeren blåser i fløyta, kampen er i gang. Aksla 2 går offensivt ut, og etter få minutter skrur nysigneringen Marcus Nilsen Nytun, lærkula lekkert inn fra distanse ute på venstrekanten, nettmaskene settes i bevegelse, og det er et faktum at Aksla 2 har scoret flere mål på Color Line enn Aafk så langt denne sesongen …
Spillet settes i gang igjen, og det er fortsatt Aksla 2 som har overtaket. Med fint pasningsspill triller karene fra Ratvika ballen kontrollert oppover i banen. Det settes fart ned mot cornerflagget på høyrekanten, og ballen slås presist inn i feltet. Inne i boksen stiger Matias Solbakken opp og stanger inn 0-2. «Sola» kan heade!
Mot slutten av første omgang jager Guard etter en redusering før pause. Det trykkes hardt til i duellene og Guard får tildelt frispark like utenfor 16. Frisparket går, men dommeren blåser i fløyta. En Aksla spiller er litt før tøff i en duell og den myndige dommeren peker kontant på straffemerket. Straffesparket går inn. Ikke lenge etterpå går lagene til pause. Stillingen er 1-2.
Etter reduseringen kommer Guard mer tilbake i kampen. Hjemmelaget presser høyt nå. Duellene blir mange, og temperaturen stiger ute på banen. Det oppstår flere situasjoner hvor spillerne roper etter kort, men dommeren vinker bare spillet videre. Begge lagene gjør noen bytter. Guard er fortsatt på offensiven, men Aksla 2 forsvarer seg heroisk. Hjemmelaget får flere skudd på mål, men heldigvis for Aksla 2 gjør sisteskansen Mikael Vederhus Hoff en bunnsolid kamp.
Det legges til 6 minutter. Spenningen er til å ta og føle på. Guard har flere store sjanser, det er mange slitne bein utpå gressmatta nå. Omsider blåser dommeren i fløyta.
Det ender 1-2 på Color Line, og Aksla 2 tar med seg 3 poeng og fornyet selvtillit inn mot kampen mot Sykkylven 2 i helga.