Vi er glade for å meddele at vi starter opp Keeperakademi som et første steg for å legge til rette for utvikling av alle de flotte keeperne vi har rundt omkring. Keepere er forsømt i mange klubber og vi i Aksla tar nå tak i dette og tilbyr dette både for interne og eksterne keepere! Dette er et prosjekt som krever at en favner om alle aldere, tenker langsiktig og jobber hardt og tøft. Det er alt for mange keepere som slutter alt for tidlig – og grunnen er ofte at de ikke får oppfølging, blir overlatt til seg selv og ikke får nok inspirasjon! Nå er det slutt på det!

 • Trening sommerstid hver søndag med oppstart på Ratvika Stadion 15. mai kl. 11.00-12.30 (Vinterstid i Sparebanken Møre Arena - annet kl.slett)
 • Alle stiller i klubbekledning. 
 • Husk keeperhansker og drikkeflaske!
 • Tilbudet er åpent for alle. Ingen aldersgrense.
 • Frukt serveres.
 • Pris: 150,- pr. måned.
 • Keeperakademiet vil med jevne mellomrom få besøk av en ekstern profilert keeper/keepertrenere. 
 • AaFKs keepertrener Frank Mathiesen som gjennom tiår som har trent keeperlegender som Adin Brown, Sten Grytebust og Anders Lindegaard vil bidra i prosjektet fra høsten -22. Frank er Akslagutt, bor i Ratvika og har sønner som har spilt og spiller i Aksla.
 • Sunnmøre Fotballkrets vil stille med bl.a keepertrenerforum for spillere/trenere.
 • Vi håper toppklubbene i Ålesund, ved sine keepere, vil bidra fast med sin ekspertise i Akademiet.
 • Akademiansvarlig blir Akslas Erlend Kvernmo Langset.
 • Svenn-Inge Tøsse og Kristian Dolmen fra Aksla skal bidra på treningsfeltet.
 • A-lagskeepere til Aksla IL skal bidra.

erlend.jpg

Erlend Kvernmo Langset har 25 års erfaring som keeper i blant annet Tomrefjord, Volda og Aksla. Han har vært keepertrener for Tomrefjord sitt A lag og har per nå tatt NFF keepertrener B. Han har også gjennomført full Grasrottrenerutdanning. Erlend er utdannet lærer med idrett og kroppsøving.  Han har erfaring fra FFO, Satellitt og jente-akademi. 

Erlend skal følge opp keeperne gjennom en utviklingsplan som man kan ta med seg inn i eget arbeid i klubblaget. Han kommer også til å ha ansvar for teorikvelder der trenere/foreldre med mer vil få nyttig læringsutbytte når det kommer til  utviklingen til keeperne. 


svenn-inge.jpg

Svenn-Inge Tøsse tilhørte Aafk frem til juniorsalder og gikk deretter til Rollon og fortsatte sin fotball karriere som keeper. Deretter har han fokusert på kursing og gjennomført full Grasrottrenerutdanning og NFF keepertrener B blant annet. Svenn-Inge har tilhørt Aksla IL gjennom flere år og bidratt som hovedtrener for jenter 2008 og er per dags dato involvert som keepertrener for A-lag damer og jenter 15/17. Svenn-Inge kommer også til å bidra på treningsfeltet og vil bistå våre lag på fellestreninger og oppfølging av keeperne. 

dolmen.jpg

Kristian Dolmen er instruktør i keeperakademiet og har bred spillererfaring fra flere nivå. Tidligere spilt på aldersbestemt landslag. Trener i Aksla.

Som spiller var han i Aalesunds FK fra han var 10-17 år, i Skarbøvik IF i 5 sesonger fra 1999-2004 (167 kamper) og i Molde FK 1 sesong i 2005. På aldersbestemte landslag var han på landslagene U15-U19. Har trent Aksla J2009 siden oppstart i 2015. Har trenerutdanning som grasrottrener og planlegger/ønsker og bygge på med keeper del.


Ved spørsmål ta kontakt til wrele@akslail.no - 90291196 eller johnny@akslail.no - 92224164 

Sparebanken Møre har kjøpt navnrettighetene til keeperakademiet. Ønsker du å bli delsponsor i prosjektet? Kontakt Johnny Vattøy 92224164 eller Johnny@akslail.no