TRENINGSKAMP - Torsdag 30.3.2023 - Ratvika Stadion kl 18:30
Aksla - Herd (4.div) 0-7 (0-6)
Mål: 
Assist: 

Kankje ingen overraskende seier til en opprykkskandidat over et nyopprykket lag, men 6 mål scoret etter 8, 10, 17,20, 27 og 30 minutter var tungt å svelge for alle med rødt hjerte. Siste målet kom i det 60. minutt.

I de første 5 treningskampene i år har vi brukt 25 forskjellige spillere og vi har i snitt hatt 2 utespillere på benken. Til denne kampen hadde vi 5 nye inn i troppen og 6 nye i startoppstillingen. På benken satt reservekeeper og 2 innbyttere.

Uten å ha fått forberedt oss så godt som vi ønsket mot et topplag stilte vi så godt vi kunne! Vi stilte med god selvtillit, ro, tro på eget opplegg og ferdigheter.

"Mål preger kamper" er et slitt begrep, men mål preget i allefall de første 30 minuttene! Uten å gå i detaljer om alle baklengsmålene kan en si at vi lærer. Både som enkeltspillere og som lagdeler. Dette er meget god trening for oss - om det er lov å si! Torsdag møtte vi, og det visste vi, en bedre motstander. Baklengsmålene kommer stort sett der vi er presset godt bakover i banen og innenfor egen boks der Herd har stor bevegelse og taktisk klokskap. Det skal også nevnes at Herd scorer direkte på frispark fra 30 meter samt vi scorer et selvmål. 2.omgang er bedre defensivt og vi slipper inn et mål. Vi er meget nær med å score i 2.omg. men Herdkeeper redder.

Som trener har jeg et tankesett om at alle spillere gjør sitt beste til enhver tid - og så er det min oppgave å sette individualistene og spissferdighetene sammen til et lag som skal fungere best mulig mot forskjellig type motstand.  Og så det er sagt - alle spillerne gjorde sitt beste! For å bli bedre som lag og enkeltspillere må vi få trent mer sammen, trent mer, ha flere tilgjengelige på trening/kamp. Dette blir bra til slutt for vi tåler lett en mental 30-minutters knekk i en treningskamp. Vår mentale styrke og moral er meget bra - der er vi best i divisjonen!!

Jan Lund dømte alene og var som vanlig meget bra!!

Neste treningskamp er mot divisjonskollega Norborg/Brattvåg 14.april


Trener Johnny Vattøy