7.seriekamp - fredag 2.6.2023 - Blindheim KGB 2 kl. 18:30
Mål Aksla: Khalil og Ronald
Assist Aksla: Joakim og Daniel
Kampfakta - Tabell
Bilder:  Jon Forberg

Vi kom fra en solid lagseier 2-0 over Hareid og god selvtillit. Til denne kampen ble det 4 nye i startellever og 5 rokkeringer. En brukbar treningsuke både med antall og innhold men dessverre litt få fra startellever på siste trening før kamp. Inngangen var enkel: Vi skulle ikke fire på kravene til oss selv eller laget, spille klokt og etter planen offensivt og defensivt og vi ville se det aller beste av hver enkelt i denne kampen. Vi lå på delt 3.plass og BIL lå på sisteplass.

5 min: Stor sjanse til Aksla etter godt spill, innlegg og avslutning. Like etterpå nok en brukbar sjanse.

7 min: Esmeraldo blir felt men får ikke straffe. Kjipt

1-0 10 min: Vi bryter ball sentralt og har mulighet å spille bredt og i lengderetning men velger å spille støtte. Deretter prøver vi igjen å spille oss fri men spiller til motstander når flere Akslaspillere er på vei fremover. Vi faller hurtig av men komprimerer ikke godt nok og hurtig nok. BIL spiller fører opp, gjennomspill og vår keeper feller BIL spilleren. Straffe og mål på BILs første sjanse.

2-0 15 min: Vi vinner ball sentralt (igjen), velger å/blir tvunget til å spille støtte til backen som igjen spiller mot keeper. Ballen stusser litt og går under keeperfoten og i mål...her glemmer vi flere "lover i fotball" som å spille støttepasning til keeper utenfor boksen samt ha foten bak ball i mottak som keeper. Vipps 2-0.

Dette er en utrolig tøff start for oss, men vi stresser ikke.

2-1 19 min: Nydelig spill og scoring av Aksla. Innkast på egen banehalvdel. Joakim vender av spiller og spiller dialgonalt der Daniel er på tur - utfordrer til dødlinja og spiller 45 grader ut til Ronald som dundrer den i mål fra 25 meter. Nydelig mål!

22 min: BILs første skudd som går over.

2-2 30 min: Joakim vinner ball høyt, Khalil starter et nydelig løp som Joakim ser og trer han gjennom. Khalil skyter/chipper ballen i mål på en keeper som er på vei ut. Back on track!

Vi sliter unormalt mye med pasningsspill, touch og vekting av ball på et nydelig naturlig vått gress. Vi misser for lett ball til motstander. Ballen gikk stort sett ikke dit vi ville ha den i første omgang og i tillegg har vi slitt litt med offensive bevegelser. Utover det har vi full kontroll defensivt utenom de 2 situasjonene vi gir vekk 2 mål...

Pause. Tydeliggjøring av roller og hvor vi skal plassere oss offensivt. Ingen er fornøyd med 1.omgang

50 min: De første 5 min har det vært mye rot og feilpasninger fra begge lag. BIL er på skuddhold men vi blokkerer skudd ved Erlend i Premier League stil.

60 min: Khalil blir avblåst for offside der vi ser - og har bilder av at det ikke er offside. Kjipt igjen og ville blitt en stor sjanse

62 min: Risto fører opp på venstresiden, spiller Daniel som skyter men blir blokket, Ronald skyter men blir blokket.

62 min: Daniel skyter og keeperKroken redder mesterlig og og fister til corner. Aksla har trøkket nå.

69 min: corner BIL, duell, klabb og babb, kunne blitt farlig

70 min: Vi legger om formasjon

72 min 3-2:  Vi har corner men den er upresis og går bak mål. KeeperKroken setter hurtig i gang på kant, vi er  for langt unna i presset på midtbanen og BIL spiller på løp får ball på kant, fører innover i banen og skyter fra 25 meter i tverrligger og inn...Vi er nok folk på rett side, men litt dårlig press samt at skuddet får en liten dupp gjør at vår  keeper som står  på 4 meter når den ikke. Utrolig surt i denne fasen.

77 min: Vi misser ball i bakre linjer, BIL får skutt men keeperMikael redder bra.

90 min: Mikael redder nok et skudd. Aksla satser "alt" fremover og blir litt tynnere bak

97 min: Høy ball i BIL-feltet og keeper går i duell med Akslaspiller. Kroken er  først på den, om ikke hadde det stått 3-3.

Blindheim vinner. Vi er sur og BIL er glad. Helga blir ikke den samme med null poeng og spesielt når det skjer på denne måten. Det lugget skikkelig fotballteknisk noe som igjen gikk ut over offensiv samhandling og dermed overganger mot; dette er overraskende. Vi visste hva som kom av motstand, men denne gangen kødda vi det bare til for oss selv. Hvorfor? I don`t know.

Kommende fredag er  det Norborg/Brattvåg2 hjemme. Vi skal løfte oss i flokk og treningene denne uka håper jeg blir en indikasjon på spillernes revansjelyst og ønske om både å spille og vinne!