4.seriekamp - Fredag 12.5.2023 - Ratvika Stadion kl 18:30
Aksla - Rollon 4-1 (1-0)
Mål Aksla: Elias Kverndokk Bjerkan, Mathias Gjærde Forberg, Erlend Mo Rognes, Esmerald Dragoti
Assist Aksla: Mathias Forberg, Khalil
Kampfakta
Bilder:  Marius Simensen (video Aksla IL) - Jon Forberg 


Det var spenning i lufta før oppgjøret ettersom Aksla før kampen lå 2 poeng foran Rollon på tabellen, klassisk nabooppgjør, tiår siden sist oppgjør mellom partene og det var litt fyring i SoMe. Aksla tok i forrige runde skalpen til topplaget SIF/Hessa og ønsket nå skalpen til den andre byrivalen Rollon som på sin side slo Norborg/Brattvåg2. 150 tilskuerer og en fin dag for fotball!

Aksla klarte å stille nok spillere til kampstart og kampen startet positivt for Aksla.

1-0 - 7 min: Ronald blir felt på ca 16-meteren og Forberg setter ballen på utsiden av mur og i mål. Iskaldt. Stor jubel blant hjemmefansen.

Pause: Ro, konstruktivt, småjusteringer, vi er forberedt på endringer.

2-0 - 70 min: Frispark til Aksla 45 meter fra mål. Ballen blir slått i feltet av Forberg - keeper går på ball men misser den - Rollonspiller kommer i kroppen på Rollonkeeper og får han ut av balanse samtidig som vår egen Erlend Mo Rognes er kald i holdet og setter ballen i mål. 

3-0 - 87 min: Forbergfrispark fra 50 meter. Esmeraldo i duell med Rollonspiller header direkte over keeper og i mål fra 8 meter.

4-0 - 90 min: Aksla spiller seg fra venstre, mellom ledd til Khalil, som igjen vender spillet ut mot høyre der Elias Bjerkan får ballen alene med keeper. Iskalt chipper han den over keeper og i mål. 

Vi er godt på overtid og ønsker å ha clean sheet.

4-1 - 95 min: Mye vil ha mer og vi ønsker å score flere mål. 2 mann fremme vil ha ball og KeeperVegar, som har stått en kjempekamp. spiller langt. Ballen blir klarert av Rollon og vi bommer på ball men er uansett på sikring og spiller tilbake til Vegar som skal klarere men skyter uheldigvis rett i en Rollonspiller. Heldig for Rollon går ballen direkte til en annen Rollonspiller som setter den i nota. 

En meget godt gjennomført kamp av alle mann alle. Spesiell takk til lagleder Sindre og speaker Eivind. Takk også til alle supporterne som tok turen - fotball er gøy når en vinner!

Kommende kamp er borte mot Ørsta - du er velkommen dit! Et lag som rykket opp for et par sesonger siden, har fått forsterkninger, ønsker å rykke opp og nå topper tabellen. Dette blir en steintøff oppgave for våre gutter - og vi gleder oss enormt!

Hilsen - etter demping på kassa og strak vrist klink i krysset

Trener Johnny Vattøy