(Artikkel og tekst i Sunnmørsposten 1.desember 2019)

– Vi er evig takknemlige overfor Sparebanken Møre for den milliongaven de gir oss til utbyggingen av vår stadion i Ratvika. For en julegave for alle oss i Aksla IL!, stråler klubbens markedsansvarlige, Johnny Vattøy.


Aksla IL har store planer for sitt stadionanlegg, og totalkostnadene er beregnet til hele 23 millioner kroner. En god del av dette, over 50 prosent, vil komme i form av tippemidler og momskompensasjon, men likevel må klubben få inn rundt ti millioner kroner selv.

– Jo mer vi klarer å samle inn selv, jo mindre låneopptak må vi ta opp. Og der kommer Sparebanken Møres generøse gave som manna fra himmelen for oss. Og vi håper selvsagt at bankens engasjement skal føre til en kjedereaksjon, nå ser også de andre potensielle støttespillerne våre at dette ikke er et luftslott. Men at vi faktisk skal kunne få til et praktanlegg her i Ratvika, sier Vattøy.

Drøy million

En million kroner og vel så det stiller Spb Møre opp med. I tillegg har flere andre (som Stiftelsen Kjell Holm) også allerede gitt betydelige summer. På kort tid har klubben allerede samla inn vel to millioner.

– Og ikke minst derfor er bankens engasjement så utrolig viktig for oss, det engasjementet Sparebanken Møre viser på lokalt nivå er rett og slett unikt, roser Johnny.

Nye baner og tribune

– Hva skal dere få til for de 23 millionene?

– Vi skal ha på plass en ellever-bane (som blir «snudd» i forhold til slik den ligger i dag), to sjuerbaner og tre treerbaner. Mot vest skal vi bygge ny tribune med tak over, der blir det også nytt garderobebygg med eget oppholdsrom. Vi utvider vårt sportslige areal med 40 prosent, og må i den forbindelse fylle ut mye, vi må sprenge, og alt dette blir veldig dyrt for oss. Alle nabokrav er også tatt hensyn til. Så dette skal vi få til. På sikt må vi også gjøre noe med vårt klubbhus, som begynner å dra på årene. Men det blir senere, opplyser Johnny Vattøy.

Har 60 lag

Aksla har hele 550 aktive fotballspillere fordelt på 60 lag, og måtte gjøre noe for å kunne holde aktiviteten oppe. Med en snill bank som katalysator ser det ut til at Aksla IL om få år kan framvise «nye» Ratvika stadion i all sin prakt.

– Stadion-navnet er forresten til salgs! Her kan næringslivet bare komme på banen, smiler en Johnny Vattøy i riktig godt førjulshumør allerede.

sbm 2018.jpg