TRENINGSKAMP - Torsdag 16.2.2023 - Langevåg Stadion kl 18:30
Langevåg (4.div.) - Aksla 4-2 (2-0)
Mål: Khalil Abouzari 2
Assist: Daniel Slotsvik 1

Første treningskamp 31.1.23 vant vi 1-0 mot SIF/Hessa. Forrige uke skulle vi møte Hovdebygda, men den kampen ble avlyst pga vind og dårlig vær. Dermed var det litt spenning i lufta med 15 dager uten kamp og en del usikkerheter rundt tropp inntil kampstart. Langevåg og Aksla spilte sist i samme divisjon i 2019 - i 5.divisjon. Den gang var Aksla nyopprykket mens Langevåg rykket videre opp til 4.divisjon sammen med Hovdebygda. Aksla tapte seriekampen på Langevåg Stadion 7-2 men vant hjemme 3-1. Før det må en tilbake til 1997 da begge lagene spilte i 3.divisjon.

Tropp: 11 i startoppstillingen (!), 2 utespillere på benken pluss reservekeeper var beholdningen denne gangen. Spilleforhold: En varierende sterk/svak februarvestavind og 3 grader.

Aksla starter kampen i motvind - og motgang. 6 minutter er gått og vi ligger under 2-0 før trenerpennen er funnet frem; en mulig offside og en markeringsglipp på corner. 11 minutter og vi må bytte ut en mann med en 4-ukers hasestrekk. Inn med en 1.års junior og dermed hadde vi 4 juniorer på banen. Fin erfaring! Etter å ha ristet av oss det psykologiske overtaket en 2-0 ledelse er kommer vi mer inn i kampen. Midtpartiet av kampen er jevt spillmessig og i siste del av kampen styrer Aksla kampen i motvind uten å produsere så mange sjanser.

2-0 til pause og vi er fornøyd med at vi klarer å mentalt restarte og komme tilbake etter 2 mursteiner i sekken så tidlig. Fokuset i pausen er å posisjonere oss bedre og dermed forbedre presspillet vårt.

2-1 kommer kjapt ved Khalil etter innlegg fra Daniel. Vi slipper inn 3-1 på personlig feil ved corner men scorer nok en gang ved Khalil som i medvind skyter under keeper og i mål. 4-2 kommer etter uvanlig slurv der vi i midtsirkelen, som siste to menn, spiller til en Langevågspiller som kan fosse mot mål og skyter i nettet.

I andreomgangen løftet vi oss flere hakk spillmessig, men det er fortsatt en del å jobbe med. Nye konstellasjoner bake, på midten og fremme jobbet godt sammen og det er kjekt å se at spillerne tilpasser seg fort og tar ting kjapt!

Dommer Jan Lund dømte godt og som alltid med autoritet, tyngde og med et glimt i øyet!

Neste treningskamp er 2.mars borte mot nok et 4.divisjonslag - Hareid. De har hatt sterke resultater så langt og slått Norsk Tipping Ligalaget Hødd2 2-1 og spilt 1-1 borte mot Bergsøy som er en av opprykkskandidatene i 4.divisjon. Torsdag 23.2. spiller Hareid mot Ørsta.