Link til bilder fra kampen - tatt av Jon Forberg

Treningskamp 18.1.22
Aksla - Herd 0-3 (0-2)

Årets første treningskamp for begge lag på nydelige Ratvika Stadion. Litt vind og regn - og litt publikum!!

Aksla hadde gjennomført 5 økter og 30 minutter formasjonstrening før årets første treningskamp mot opprykksfavoritt i 4.divisjon Herd og var dermed meget usikre på egen form og fasong. 17 mann var tatt ut i troppen, deriblant gjestekeeper og USA-farer Isak Moen Endal (tusen takk for du stilte opp), 5 juniorspillere pluss 3 debutanter i Markus Hallaråker, Lars Martin Espetvedt og Joakim Wrele.
Vi var forberedt på tøff motstand og divisjonsforskjell fra start men føler vi kom godt fra det totalt sett. Herd hadde som forventet ballen mest men skapte ikke all verden på 90 minutter. Vi klarte ikke selv å skape så mange sjanser når vi vant ballen ettersom vi ble for upresise og manglet nok offensiv kraft.

5 minutter
Vi spiller oss bakover i bana, spiller oss selv dårlig, setter keeper Isak i en vanskelig situasjon der han må klarere, men sklir og ballen går til en Herdspiller på 20 meter. Han skyter mot mål men Sondre Groven er rett plassert og stusser ballen vekk til corner som ikke resulterer i noe.

20 minutter
Aksla med farlig corner og stor sjanse der vi bør score.

28 minutter
Aksla er spilt lave og Herds kantspiller spiller støtte på indreløper som legger inn på direkten og det blir headet i tverra.

0-1. 34 minutter
Vi blir utfordret på kant, blir liggende mann mann uten sikring. Innlegg scoring.
0-2. 44 minutter. Herd med corner, vi er nok folk rundt duell/ball og keeper er uheldig og misser ballen. Herd scorer dessverre enkelt. Kjipt med en scoring rett før pause.

Pause
Vi sliter med presshøyden og får en felles forståelse hvor vi skal ligge selv om det var et av hovedpunkta før kamp. Vi poengterer også en del posisjonsspillet og samhandling defensivt mellom back og midtstopper. Vi må stole mer på egne ferdigheter når vi vinner ball. Gutta får skryt for god jobbing.

45-60 minutter
Herd har ballen mest, stor bevegelse og gode enkeltspillere mens Aksla jobber beinhardt kollektivt for hverandre. De første 20 minuttene er jevne.

60 minutter
Aksla bytter 7 spillere samtidig; hvorav 3 juniorer og 2 debutanter.
65 minutter.
Vetle Mathiesen timer perfekt og får et strålende gjennomspill i bakrom. Alene med keeper Henrik Hansen roer han flott ned og banker den mot lengste hjørne. Den meget gode og rutinerte keeperen, med bl.a 84 seniorkamper for Spjelkavik, gjør et tigersprang og fister ballen til side. Der kommer nykommer Markus Hallaråker men klarer dessverre ikke sette den i mål fra skrå vinkel.

70 minutter
Aksla roter i forsvar og Herd skyter i stanga.
Vi er kollektivt slitne, men det er det enkleste å bli bedre på!

0-3. 73 minutter
Aksla mangler press på ballfører midt i banen og Herd skyter upresset fra 25 meter - klink i lengste hjørne. Dette er ikke godt nok.
85 minutter.
Herd får frispark på 25 meter(!) og skyter over mur mot krysset, men USA-spillern i mål, tidligere Aksla spiller, nå Rollon-eiendom (tusen takk til Rollon for lånet) fister ballen i tverra og ut. Meget god redning.

Alt i alt en fortjent seier til Herd og god læring for oss.
Tusen takk til vår ene dommer Viktor Lillebø Rongve fra SIF/HESSA som klarte seg STRÅLENDE!! Å være alene som dommer er ikke lett!
Vi takker også alle som møtte for å se kamp – det liker vi. Neste kamp er om 14 dager, tirsdag 1.februar mot SIF/HESSA – på Ratvika. Vel møtt!