5.div. 23.9.21

Vigra -Aksla 1-8 (1-3)
Målscorere Aksla: Daniel Slotsvik 3, Jonathan Schmidt 2, Sebastian Gardien 1, Jonas Flem 1, Haakon Nærø 1.

Vi nullstilte kjapt etter forrige ukes 6-0 tap mot Ørsta og satte fokus på neste match. Vigra. Hvor vi i sist møte i 2019 tapte 7-1(2-1). Vi har hatt problem med Vigra både hjemme og borte og målsetningen var å snu dette. Fortsatt stor utskiftning i tropp og denne gang 5 nye inn i troppen. Kun 6 i dagens tropp var ned i 2019.

I den lille intime garderoben ble det av vår lagleder påstått før kamp at det luktet som om vi allerede hadde spilt. Ja, gutta var tente!

Det går 5 minutter og vi har en håndballopprulling av beste sort der Daniel Slotsvik til slutt setter ballen i mål. 0-1

15 min. Aksla mister ballen i angrep, har tømt midtbanen og blir kontret på. Vi må gi frispark på 25 meter og Vigraspilleren setter ballen meget sikkert over muren og i krysset, utagbart for keeper Sebastian.
Vigras første angrep.

25 min og keeper Sebastian Arn Aas redder mesterlig 100% sjanse fra Vigra etter korridorfrispark.

34 min 1-2. Vigra spiller tilbake til egen keeper som blir tvunget å ta ballen med hendene. Vi får frispark på 10 meter, legger den til sides og Jonathan Schmidt banker den knallhardt gjennom 11 Vigraspillere og i mål. Deilig!

1-3 er et nydelig mål der vi spiller oss flott ut bakfra, spiller trekant på vingen, legger inn fra høyre der Sebastian Gardien er godt plassert og setter ballen i nota.

Pause og presisering av vingenes bevegelser. Vi skal trykke til!

1 minutt spilt og "vi skal trykke til" samt mye annet er glemt. Vigra med stangskudd etter at vi 100% passive..

2 minutter senere og Vigra skyter mens keeperSebastian redder flott! Vi er ute å sykler med virkelig dugga solbriller!

50 minutter ut i kampen spiller Fredrik Lilleaasen gjennom Slotsvik som flott scorer. Vi er på nett igjen. 1-4

58 min og 1-5. Midtstopper Mathias Forberg er oppe på høyrekanten og legger inn til hattricksugne Slotsvik som timer godt løpet og i duell med keeper scorer.

1-6 kommer etter en flott gjennombruddspasning av Sondre Roth til Schmidt som kommer på et kjempeløp. Alene med keeper er Schmidt sikker.

76 min og 1-7. Nok en overgang og god timing offensivt. Sjømann Jonas Flem, som sist kom inn som keeper da vi fikk keeper utvist kan mer enn å redde, og kommer på et strålende løp. Hovmester Roth får blikkontakt med sjømannen og sammen er de dynamitt. God pasning, godt mottak av Flem og sikkert satt i mål. Aksla har byttet 5 og kjører på!

80 min. Vigra med frispark i tverra.

81 min og 1-8! Aksla kontrer, er overtall 4 v 3, så 3 v 2 og Vetle Mathiesen spiller Haakon Nærø som bredsider ballen kontant i mål! Kjempekontring og vi bruker godt overtallet.

Vi er slitne men fullfører med stil. Vi kan si oss fornøyde med å score 8 mål, slå Vigra og dermed snu en trend! Nå handler det om å stabilisere prestasjonene og slippe motstandere mindre til i vår boks.Vi hadde også denne gangen en ung tropp på 20 år i snitt, men flere av unggutta begynner nå å bli voksen i spillestilen sin. Debutanten denne gang(16. i rekken) var Esmeraldo som har rukket 2 treninger før han fikk en god debut. Flere spillere gjorde denne gang en god kamp, men der er alltid rom for forbedring, noe vi jobber med på hver trening.
Vetle måtte på sykehus med en håndskade - vi håper det ikke er brudd og ønsker god bedring.

I årets avkappede serie (11 kamper) handler det først og fremst om å overleve og stå i divisjonen. Vi skal sikre nok poeng til det, først og fremst. Det er veldig jevnt, flere lag har spilt få kamper og kan komme som ei kule. Vi tenker nå Godøy borte neste torsdag og har all fokus der! Vi skal trene godt og hardt og bli bedre enn dette! Vi snakkes på Godøya.

Takk til Vigra for godt vertskap og tone. Dommertrio med Steinsbu, Furland og Hansen la idag lista høyt, noe jeg og mange spillere liker! Meget bra! På trening blåser jeg aldri og få andre trenere gjør det, og spillerne er vant til det. Idag likte jeg meget godt det jeg så og (ikke)hørte av dommertrio!

Takk til lagets lagledere Ann Kristin og Oddbjørg for at dere legger til rette så bra for spillerne. Tørt tøy, vann og omsorg liker de!