Mål Aksla: Joakim Wrele. Assist William Walderhaug Schmidt
TRENINGSKAMP - Tirsdag 31.1.2023 - Ratvika Stadion kl 19:00
Aksla - SIF/Hessa (4.div.) 1-0 (0-0)

Kampen som egentlig skulle spilles på Siffen ble flyttet til Ratvika stadion da vi klarte å få organisert brøyting mens Siffen forble snøhvit. Takk til familen Flem som nok en gang stilte opp og denne gang brukte 4 timer. Klubbene har knapt møttes de siste tiårene pga avstanden i divisjonssystemet, så Aksla gledet seg til kampen for å måle krefter mot det som har vært en av de dominerende klubber på Sunnmøre.

Aksla stilte med en 16-mannstropp med en snittalder på 22 år, 4 juniorer, 1 guttespiller og 2 debutanter. Med en splitter ny 11-er og tropp var vi spent på hvordan ting så ut både med tanke på fysisk form og samhandling.

Aksla kommer godt ut av startblokkene men det er SIF/Hessa som de første 10 minuttene produserer et par sjanser som Akslakeeper Vegar Mannvik har kontroll på. Etter 16 minutter får junioren Jonas Seehusen Karlsbakk en 100% sjanse men keeper redder. Det er bra tempo og trøkk og Aksla både tør, vil og klarer å kontrollerer det meste i kampen. Etter 40 minutter får Wrele et gjennomspill fra junioren Elias  Bjerkan og med litt mer presisjon hadde han lobbet den over keeper og i mål, men ballen går over.

Pause. Litt frukt og drikke, alle fit for fight, litt justeringer og så er det påan igjen!

2.omgang kjører Aksla. Etter 10 minutter fyrer William Walderhaug Schmidt av et skudd fra 25 metere og Sif-keeper må gi retur. Der er ringreven Joakim Wrele frempå å setter bredsiden på ballen! 1-0. 27 minutter og Elias Bjerkan skyter over. Etter 35 minutter spiller keeperVegar ut, Jonas Karlsbakk dribler og spiller over til Esmeraldo som på blank kasse setter ballen utenfor. Flott angrep som bør resultere i mål.

2 debutanter i dag i Akslagutten Tobias Seehusen Karlsbakk og Ciprian Luli som begge hadde en flott debut! Kjekt å se brødrene Seehusen Karlsbakk slå seg løs i den røde drakten (brødre til tidligere Akslaspiller - nå Aa.F.K Markus Seehusen Karlsbakk). Mange spillere holdt et bra nivå denne kampen; vi velger å fronte Risto Frenssen som denne kampen gjorde en solid jobb som forsvarsspiller!

Takk til dommertrio med Martin Solheim i spissen som dømte meget bra i et tight oppgjør.

Neste kamp er 9.februar mot divisjonskollega Hovdebygda.