22.seriekamp - fredag 21.10.2023 - Hovdebygda Kunstgras X kl. 18:30
Kampfakta - Tabell (se under)
Bilder: Srdan Mudrinic (arkiv)

Sluttabell 2023

22.serierunde.JPG

Siste kamp borte mot Hovdebygda. Det kunne meget fort vært en kamp der det stod om nedrykk (sånn det ser ut nå rykker ikke 5 lag ned)men det stod i stedet om 5.plass og NM Cup 2024!

Inngangen til kampen var grei. Vi skulle til Hovdebygda for å vinne og fortsette de gode prestasjonene vi hadde de siste 3 kampene mot Bergsøy, Herd og Norborg! Selv med 2 gode spillere utvist i sist kamp (Khalil og J.Karlsbakk) reiste vi med 16-mannstropp som skulle være kapabel til å skaffe 3 poeng.

Før oppvarming får vi beskjed om at banen er isete og glatt da det har vært minusgrader. Vi merker ikke så mye på de feltene vi bruker men det viser seg fort at - this is not ok!

Allerede i åpningsminuttene er det flere som sklir og farlige situasjoner oppstår. Hovdebygda faller når de skal ta corner og våre spillere kålver midt på lyse dagen. Allerede en katastrofe...Hadde dette vært en "avgjørende kamp" så hadde jeg som trener bedt om at kampen måtte stoppes. Utover i kampen blir forholdene verre og verre etterhvert som det blir kaldere. Rart at ikke dommertrio vurderte dette og snakket med lagene...

0-1 etter 6 minutter! Et flott angrep der vi kjører en-touch på såpeglatta! Cip header et utspill til Tobias som kjører ett touch med Ronald til Volle tilbake til Tobias som slår igjennom Daniel på kant som legger inn til Esme i feltet. Han finner Ronald igjen som er kommet opp i målgården. Ronald finter og spiller Tobias som også er dukket opp. Tobias flekker den i krysset. Dette spillet var som å se den berømte Sonja Henie fremføre et mesterstykke på skøyteisen!

20 minutter. Kjempepasning fra Ronald til Esme som alene med keeper prøver å runde og skyter i nettveggen via en HIL spiller. Her bør det stå 0-2.

De neste 20 minuttene er en lidelse å se på fotballmessig da alle spillere må holde like mye fokus på å holde seg på beina som på å spille fotball.

1-1 40 minutter. En ball blir slått fra 35 meter og på skrått gjennom 16-meteren. KeeperVegar går etter ball, misberegner fart, ball går forbi han og HIL spiller som Volle har hatt er fri og setter ballen i åpent mål. Dette var for enkelt. Og utrolig surt nå før pause

I pausen er selvfølgelig underlaget et tema, men i utgangspunktet er det likt for begge lag.  Vi ser likevel at vår tekniske midtbane sliter når vi prøver å kombinere og å føre ball på glatta. Om HIL har hatt noen "fordeler" av å trene på glatta og legge opplegget deretter har vi ikke peiling på! Ellers har vi hatt ok kontroll i 1.omgang og HIL har ikke vært farlig frempå. Vi må bytte Cip i midtforsvaret pga noe ulumske greier.

2-1 etter 50 sekunder av 2.omgang. Vi skal spille opp Esme, som sklir..., HIL bryter og spiller opp i midtbanen - og spiller mellom vår midtstopper og back der det et alt for stor avstand. Han går rett på keeper og skyter i mål

3-1 46 minutter. Høy ball opp av HIL. Erlend får ikke headet den unna, HIL spiller skyter i kroppen på Erlend fra 20 meter. Baller spretter til en HIL spiller som skyter på direkten fra 17 meter i mål.

Farlige situasjoner var det nok av. Her er det Esmeraldo i sort

65 minutter. Jonathan blir spilt gjennom av Daniel og scorer men blir avblåst ?? Den er tvilsom

15 minutter igjen og vi legger om for å få mer trøkk på topp. Færre bak er jo en risk å ta men når en ligger under 3-1 og begge lag skaper for lite så...

Vi prøver å tråkle oss gjennom men møter en isblokk av spillere.

4-1 85 min. Vi spiller på tvers, ball sklir av og HIL kommer 6 v 4. Skudd fra skrått hold, Vegar slenger seg men den går inn.

5-1 90 min. Utspill HILs keeper. Vi er overtall 3 v 2 bak. Midstopper i duell, taper duell, dårlig sikring, ikke markering. HIL kommer alene med keeper som blir på halvdistanse på 16 meter, lobb og mål.

Stygt resultat, farlige situasjoner, dårlig fotballkamp syns VI, frustrasjon i alle ledd. HIL scorer flest og fortjener dermed å vinne. Vi må til -24 sesongen ikke bare "luke vekk" feil; vi skal bruke gravemaskin . De skal vekk.

Oppsummering av sesongen kommer når frustrasjon har lagt seg.