30.9.21 - 5-div. Sunnmøre
Godøy - Aksla 0-3 (0-1)
Mål Aksla Vetle Mathiesen, Sebastian Gardien og Mathias Forberg.

Bilde av keeper Sebastian Arn Aas som holdt buret rent sammen med resten av laget

Aksla gikk fra 1-8 seier borte mot Vigra til 0-3 seier borte mot pressede Godøy som "måtte" ha poeng for komme seg bort fra bunnen (der ligger pr. i dag 3 lag på 4 poeng).
Aksla var forberedt på å møte tøff motstand. Ørsta, som kommer til å rykke opp, gjestet Godøya forrige torsdag og klarte "bare" 2-3 seier. Vi var enige og å gi jernet fra start.

2 minutter er spilt og vår keeper Sebastian Arn Aas har en kanongod refleksredning der vi først har en feil, så følgefeil fulgt av ny feil. Der jubler Godøyspillere for scoring- og det kunne fort vært det...

3 min og Sebastian Gardien spiller vegg med Jonathan Schmidt som skyter rett utenfor etter å ha blitt presset.

21 minutter og Simen Blindheim fører opp, klikk klakk, Sebastian Gardien scorer sikkert! 0-1!

35 min. Daniel Slotsvik dribler flott og skyter utenfor.

Pause. Eller påfyll? Påfyll av energi!

52 min. Litt hawaii frem og tilbake på midten før Mr. Schmidt kriger og vinner ballen på midten - fører hurtig opp langs venstrekanten og legger på et sølvfat til Gardien som skyter - men keeper redder glimrende.

Simen Blindheim fosser opp på høyresiden og løper fra alle, har kun keeper igjen. På 18 meter blir han feid ned med stor kraft fra siden av forsvarsspilleren. 57 minutter er gått og Godøyspilleren får sitt andre gule og må av banen etter slakting. Dette er direkte farlig og direkte rødt. At det ikke gikk et korsbånd på det tørre kunstgresset er et under!

På det påfølgende frisparket tar kaptein Mathias Forberg ansvar og schmeller den i nota! 0-2

65. minutter og Mathias Rosset fosser gjennom og kan skyte, men uselvisk hølkakker han ballen tilbake til Sebastian som spiller videre til Esmerald som skyter over fra kloss hold.

75 minutter og Aksla kjører på. Gardien spiller nydelig gjennom Vetle Mathiesen som alene med keeper ikke gjør noen feil. 0-3!

Godøy kjemper på med styrke og rutine men Aksla har kontroll det siste kvarteret. Cleen sheet er viktig for oss da vi verdsetter godt forsvarsarbeid like mye som godt angrepsspill - dette henger sammen! For andre gang i år holder vi nullen bakover.

For første gang i år har vi ingen debutanter(17 så langt). Det sier litt om alle utskiftninger vi har hatt i år når vi har brukt 38 spillere. Snittalder på torsdagens tropp og startellever var "hele" 21 år.
Det er utrolig kjekt at flere Akslafolk tok turen til Godøya og heiet på oss! Tidligere spillere med følge, foreldre av x-spillere og andre interesserte!

Kommende torsdag er det hjemmekamp mot storfavoritt Blindheim som både topper tabellen og rykker opp til 4.div om de ikke glir på et bananskall.
Vi håper du kommer å ser den 3.siste kampen i år (det blir kun spilt halv serie pga korona). Gratis inngang, god underholdning, kjentfolk både på og utenfor banen! Velkommen!