26.4.24

Herd-Aksla 6-1(2-1). Mål Aksla Esmeraldo Dragoti

Kampfakta

Dommer Jonny Dyb

Herds førsteellever har 1130 kamper i 4.divisjon og oppover. Akslas førsteellever har 199. Om en skal se bak resultatet er dette mye av årsaken til at det ble tap. Vi ble for urutinerte i viktige faser av kampen og i kritiske situasjoner. Herd hadde totalt sett flest sjanser men Akslas gutter gav som vanlig 100% til the bitter end på tross av en mann mindre siste 35 minuttene (da scoret Herd 2 mål).

1-0. 6 min. Amund bryter 40 meter fra Herds mål og spiller Ronald. Vi kommer 5 mot 3 og Ronald spiller Esme som fører innover og blir felt på 17 meter. Frispark rett i mål! Kanonstart både spillmessig og gållmessig!

Aksla presser på og har et meget godt første kvarter der Herd knapt er over midtstreken. Etter 15 minutter kommer Herd til innlegg og header rett utenfor.

1-1- 17 min. Tilbakespill til vår keeper som skal klarere, men sleiver og ballen havner på 30 meter - tilfeldigvis på en Herdfot. Vi er naturlig nok uorganiserte, de spiller seg gjennom, har flere folk oppe og scorer.

Frem til 30 minutter har Aksla vært bra men skapt for lite. Herd har hatt noen forsøk på mål.

2-1. 38 min. Klyngespill på siden der vi er uorganiserte, Herd vinner ball, de er plutselig 6 v 4, innlegg og mål.

Siste 5 min før pause er vi under press men Herd er ikke giftige nok. Det er heller ikke vi. Vi skaper for lite, skyter for lite, og er fremover i banen ikke der ball ER/KOMMER eller der en VIL den skal komme.

Pause: Vi har hatt "brukbar" kontroll og presspillet sitter stort sett mot rutinerte spillere. Vi bytter litt folk.

3-1. 47 min. Andre omgang er knapt begynt, Herd har corner og ballen spretter i kunstgresset og opp i hånda til en Akslaspiller. Dommer Jonny Dyb dømmer straffe. Her kan en diskutere seg i hjel om den dommeravgjørelsen, men til ingen nytte. Straffen settes i mål. Utrolig dårlig start på omgangen

4-1. 51.min. Vi prøver å riste av oss skuffelsen av den dårlige starten, men kommer ikke i gang før nytt idiotisk mål ligger der. Flere ballerobringer/balltap på rad av begge lag - plutselig er Herd i angrep 3 vs 3 30 meter fra vårt mål. Vi støter ikke på ballfører og tidligere Akslaspiller Henrik Olset skyter den i Akslaburet. Henrik har gått gradene i Aksla før han gikk til AaFK og så Herd. Dette var i tøffeste laget for oss når Herd nå scorer på alt.

57 min. Vår keeper Mikael redder 100% sjanse der Herd kommer alene med han.

61 min. Akslaspiller Mariano får rødt kort for takling midt på banen. Altså...er dette linjen en skal legge seg på i bredden med kort må en både høyne grensen for hvor mange gule kort en må ha før en skal sone samt hvor mange kamper en må sone for rødt kort. Vi har friskt i minne Ørstakampen der det ble delt ut en HAUG med gule kort for stort sett ingenting. Fotball er en kontaktsport - ikke basketball. Skal spillere sone hvert 4.gule kort i bredden? I premier League - uten sammenligning forøvrig -  er det en helt annen tilnærming og grensen for antall kort før soning en helt annen. . Dommerne og spillerne i bredden er på samme nivå og vi vil vel at spillerne skal få spille flest mulig kamper når feil gule/røde kort popper opp like ofte som feilpasninger?  Tema for kretstinget og ikke her. De beste dommerne både i bredden og toppen er de som prater med spillerne og har en god kjemi og tone!

65 min Herd header utenfor. Vi skaper nada. Aksla jobber steinhardt i undertall

5-1. 81 min. Vi skal spille tilbake til keeper, men er ikke oppmerksom på en Herdspiller som lukter pasningen. Herdspilleren runder keeper men kommer for langt ned på linja. Han spiller 45 grader ut til medspiller som scorer sikkert.

Vi jobber godt, men når en vet at kampen er avgjort samt er i undertall går det på stumpene. Likevel kommer vi til en sjanse - uten at det er noe å skryte av:)

6-1. 88 min. Vi begynner å revne i sømmene, tungt både mentalt og fysisk forståelig nok. Herd med lang ball opp, vi klarerer til medspiller som misser til Herdspiller. De spiller opp i mellomrommet og skyter rett i mål. Dette var for lett.

For oss så var dette meget god læring. I fjor tapte vi på Herdbana 7-1 men var milevis unna der vi var idag. Så ting går fremover og i rett retning. Herd er et topplag med erfarne spillere som nevt innledningsvis. Spillerne jobber ukentlig hardt for å bli bedre på mange plan individuelt og kollektivt - og så må vi bare være tålmodig. Neste kamp er Stranda hjemme kommende fredag kl 1830. Vi håper du kommer.