9.9.21 - 5.divisjon

Volda2 - Aksla 2-1 (0-0) Mål Aksla Mathias Forberg (str.)

Tapte på overtid etter heltemodig innsats

Volda 2 stilte bl.a med førstelagsspiller (Norsk Tipping Ligaen) Stian Moe Finnøy på topp. Det viser at Volda fryktet Aksla. Han er en rutinert og notorisk målscorer som sikkert både har spilt flere kamper og scoret flere mål enn alle Akslaspilerne til sammen....han ble også tungen på vektskåla i dag dessverre.

Fra forrige kamp med seier over Vika2 har vi heller ikke denne gang kunne trene samhandling ettersom kun 4 startellever-spillere var på trening. Fra forrige kamp gikk 4 spillere ut av startellever og 3 nye kom inn hvorav 2 var debutanter.

Etter den normale trafikkorken på Moa og 45 minutter i bil...20 minutter på ferge og nye 45 minutter i bil ankommer Aksla Voldas flotte stadion. Deilige garderober og god bevertning. Speakertjeneste og stadionur..i en omgang. De 2 debutantene rekker ferga etter oss og ankommer 20 minutter før kampstart. Hurtig briefing - de går rett inn i startellever!

Aksla er for hissig på grøten første 10 min. og Volda i 4-3-3 kommer til noen småsjanser. Aksla får organisert seg og Volda sliter med å trenge gjennom. Aksla fremstår voldsomt solide defensivt og Voldaspillerne er frustrerte. En enorm laginnsats legges ned for hverandre og vi går til pausen med 0-0. Nærmest var Volda med et skudd som keeper Sebastian Arn Aas redder mesterlig med en benparade.
Pause. Gutta er slitne men sugen på poeng. Debutantene har jobbet som helter med sine nye lagkompiser. Vi endrer litt offensivt som spiller videre på det defensive.

3 minutter er spilt, vi har for dårlig press på A1 (ballfører) sentralt og han får prikket inn en krosspasning. Voldavingen flyr av sted, skyter, keeper må gi retur, vi klarerer men ballen går i en Voldaspiller....måltyven Moe Finnøy...hvem andre. 1-0. Kjip start. Vi lykkes ikke med pauseplanen offensivt og legger etter hvert om. Volda er rutinerte i forsvar og dekker alle de rette rommene og vi er ikke samspilte nok til å utfordre dem nok. Vi kommer riktignok til noen halvsjanser men ikke store sjanser...FØR Sondre Rolland Roth tar ansvar, fører ballen mot Voldas overbefolkede 16 meter, dribler 3, blir taklet innenfor 16-meteren og får straffe! Nydelig prestasjon og initiativ! Mathias Forberg er iiiiskald og setter ballen nydelig i mål! 1-1 og 7 minutter igjen. Vi får lønn for enorm laginnsats! Gutta er slitne etter å ha løpt sinnsykt mye og vi føler vi har fortjent 1 poeng.
45 minutter er spilt sier linjemannen (hoveddommer 1.omg) med strekk i hamstring og ispose hengende ned. Voldavingen tåsser en nydelig vektet pasning i bakrom til.....målmaskin Stian Moe Finnøy. En verdensklassetåsse og et verdensklassetimet bakromsløp (eller offside?) Vår bauta og kaptein Alexander Volle som har spilt til 10 på børsen og ryddet opp i stor stil når ikke tak i ballen eller mannen...DA er det perfekt timet kan en si. Moe Finnøy skyter ballen i nettet slik han har gjort i hundrevis av kamper tidligere. 2-1 til Volda. Volda haler ut tiden og kampen ebber ut.
Gutta var skuffet. Jeg som trener var imponert. Det bor mye godt i Aksla og det bor mye godt i spillerne. Når vi etter hvert får litt mer stabilitet på forskjellige områder vil vi blomstre. Inntil da må vi være tålmodige og ta ett skritt av gangen. Vi må bli vant til voksenfotballen (se bilde av kvelertak 🙂Takk for kampen til Volda, dommertrio og Akslas lagleder John Inge Flem. Kjekt også at Akslasupportere tok turen og heiet på oss!!

Kommende torsdag er det hjemmekamp mot opprykksfavoritt Ørsta (4.div i fjor), vi håper Akslafolket tar turen!