G19 Volda – Aksla 1-4

Før kampen mot Brattvåg2/Norborg hadde vi ikke vunnet en fotballkamp på 2 år. De siste to kampene har endt med seier, det var derfor en gjeng spillere med stadig mer selvtillit som dro til Volda for å ta 3 nye poeng mandag kveld.

Volda borte har aldri vært en enkel kamp og man vet at det vil bli tøft.

Planen var klar, vi skulle gå ut å presse de høyt og vinne ballen i gunstige posisjoner og satse på å få scoring tidlig.

Allerede etter 7 minutter satt første ball i nota. Daniel løper på en vanskelig ball, rekker den akkurat foran keeper og setter den inn fra nesten død vinkel. Etter vel 12 minutters spill vinner vi ball gunstig, Ask fører fremover og hamrer til fra 25 meter – keeper får hanskene på den men klarer ikke å avverge at den går inn i lengste hjørnet. 2-0 og pangstart.

Kampen var preget av mye dueller og ballen skiftet hurtig eier de første 25-30 minuttene, spillet bølget frem og tilbake.  Marcus måtte av med et overtråkk etter 20 minutter og Sander fikk en smell på nesa etter 30 minutter, begge måtte ut. Med kun 13 mann kunne dette bli tøft.

Etter 40 minutter får vi corner. Sondre går i duell med keeper, en motspiller er lite imponert og dytter Sondre over ende. Dommer følger med og dømmer straffe i en sjelden situasjon, godt observert. Daniel setter straffen til 3-0.

I pausen snakket vi om å få roet oss litt ned med ball og ikke ta med oss galskapen i den defensive jobben inn i ball, samtidig vel vitende om at Volda kom til å gå ut i 100 for å få en tidlig redusering.

Etter vel 10 minutters spill får de reduseringen til 1-3 etter mye klabb og babb. Uhellet er ute, også Oliver får seg et overtråkk og må ut i denne situasjonen. Vikingen Marcus halter seg i gang og insisterer på å fullføre jobben på banen og hiver seg innpå igjen.

Etter 70 minutter får Daniel ballen fra et hurtig frispark og setter ballen nydelig i mål. 4-1.

Herfra og inn har vi god kontroll og lufta gikk ut av Volda ballongen.

Gjengen har virkelig klart å bygge selvtillit og har en fantastisk lagmoral. Nå jobber alle for hverandre og står på fra start til slutt og kan fortjent kjenne på den gode følelsen av å ha vunnet hele 3 kamper på rad!