28.3.19 FK Sykkylven - Aksla 4-2 (1-1) Mål Aksla: Ulrik Nordstrand og Mathias Forberg. Begge lag spiller i år i 5.divisjon etter at FKS rykket ned og Aksla rykket opp.

En del vind gjorde at det var usikkert om kampen kunne spilles og når ferga ble innstilt tenkte vi vårt. Men Akslagjengen ønsket å spille kamp og reiste til slutt over fjorden.

Aksla startet i medvind men fikk fort ting å tenke på. Allerede etter et par minutter kommer FKS til innlegg og avslutter fra kloss hold. En reaksjonsredning fra Eric Solheim gjør at vi ikke får bakoversveis.  1-0 kommer likevel tidlig- på deres andre sjanse. Etter 8 min misser vi i forsvar og FKS El Capitano #22 kommer alene med Eric og scorer.

Etter 30 min vinner Ulrik Nordstrand ballen 65 meter fra motstanders mål, fører fremover, finter og dunker i krysset fra 20 meter - praktmål!

Tidenes yngste(?) Aksla-debutant entrer banen. Sondre Roth er 14 år (født 2004) og glir lett inn i sin rolle.

35 min. FKS skaper ingenting og er hakket fra å ligge under etter at Aksla slår et frispark inn i målgården deres og en FKS spiller sklitakler ballen i egen keeper. En 100% der.

Pause etter at Aksla har hatt en bra omgang både offensivt og defensivt.

0 min.......2.omgang starter på verst tenkelige måte. 2-1 etter 20 sekunder der et innlegg(?) flyter i keeper Terje Saltskårs lengste hjørne.

5 min.....3-1 kommer etter en corner vi lager på et tilbakespill. Corneren i medvind er presis og tight i boksen og #22 banker den med pannebrasken i mål.

9 min.......4-1 etter ballmiss på egen banehalvdel der en blåtrøye kommer alene med Terje og setter den i boksen.  Aksla har vært sjøsyk disse minuttene, men reiser seg og kjører på.

16 minutter og 4-2. Aksla får frispark på 20 meter. Mathias Forberg viser klasse og teknikk og setter den i nettaket i motvind! Aksla har tom mage og er sulten på mål. Joakim Fylling Larsen er alene på 5-meteren og setter ballen i stanga. Jonas Flem fighter tøft i duell, vinner sin egen nedfallsfrukt og dunker ballen fra 16 meter mot hjørnet og keeper gjør en god redning.  Det bølger litt i sluttminuttene og FKS får et par sjanser men kampen ebber ut og 4-2.

Guttespiller Sondre Roth debuterer som 14 åring og viser at det gror godt i klubben.

Takk til FK Sykkylven for godt vertskap og en spennende kamp. Dommer Hjelle gjorde en flott figur og Luger hadde gode kommentarer som linjemann på motsatt side. Heldigvis tok vinden en del av dem:)