Mål Aksla: Mathias Gjære Forberg 4, Alexander Volle 1.
Kampfakta og tabell.
Pre- og post-match av spillere og ledere på Instagram
Bilder tatt av Jon Forberg

Det er dette en kaller en ekte LAGSEIER. Et lag består av de 11 spillerne som starter, de på benken og de ellers i stallen som ikke er med av forskjellige årsaker. Seiern over Ravn hadde aldri vært mulig om LAGET på ca. 30 spillere ikke hadde jobbet godt sammen de siste 8 månedene! For mot Ravn fikk vi bruk for hele stallen og vel så det! Med hele 15 utilgjengelige spillere der 8 (!) av disse startet forrige toppkamp mot Valder er det en enorm prestasjon av LAGET vi her snakker om; hvor de måtte forholde seg til ny formasjon, nye posisjoner, "nye" medspillere i 11-ern, litt annerledes taktikk samt en meget kort oppkjøring etter sommern (kun 1 trening) før kamp! Jeg som trener er imponert av denne gjengen!

Sist vi møtte Ravn var i åpningskampen som ble streamet av Sunnmørsposten. Som flere husker endte den med 6-5 seier til oss der vi lå under 2-5 når det gjenstod 5 minutter....Ravn skulle vi ta denne gangen for det vi viste på bortebane var både flaut og pinlig!

Kampen starter meget bra for oss. Allerede etter 3 minutter setter forsvarsbautaen Mathias Forberg, som denne gang spilte høyre back, inn 1-0 etter skudd fra skrått kloss hold. Kanonåpning!

10 minutter er gått og Ravn får frispark på hjørnet av 16-meteren. Innlegg, en av våre forsvarsspillere sklir samt dårlig markering. 1-1

25 minutter. Ravn har vært utrolig nær å score både ett og to mål, men vi er heldige som har en meget god keeper i 21-årige Vegar Mannvik (bildet under)! Han redder to forsøk. Her er vi heldige som ikke ligger under etter defensivt slurv og lite fokus!

22 min og 2-1. Forberg spiller pasning til Jonas Karlsbakk som kommer alene med keeper men blir sparket hensynsløst ned av en forsvarsspiller. Straffe! Forberg er sikker og plasserer den i gållen!

31 min og kjempesjanse til Daniel Slotsvik etter corner:

Pausen blir benyttet til å bli enige om en del rundt lagets forsvarsarbeid som vi er meget lite fornøyd med. Ravn er farlige frempå og dette må vi fikse. Offensivt er det bare å kjøre på videre.

60 min og Daniel spiller fri Esmeraldo som skyter utenfor.

81 minutter og kaptein Alexander Volle setter ballen i lengste hjørne fra 16 meter. 3-1:

85 minutter. Esmeraldo blir felt innenfor 16-meteren og dommern dømmer straffe. Mathias Forberg setter den nok en gang! 4-1

90 minutter er spilt og Aksla får frispark på 30 meter. Forberg har hverken mistet matlysten eller overskuddet, ser keeper er feilplassert og setter ballen nesten i krysset! 5-1. Meget god prestasjon!

Ekstra gledelig var det denne gangen å ha Jonathan Schmidt tilbake etter å ha vært ute i 10 mnd. samt Alexander Volle som har vært skadd i 4 mnd.! Vi sier også på gjensyn til -03 gutta Vetle Mathiesen, Sebastian Arn Aas og Sondre Groven som nå reiser i militæret! Kommende torsdag er det Spjelkavik2 borte - håper vi sees der!