Kampfakta og tabell.
Pre- og post-match av spillere og ledere på Instagram
Se bilder tatt av Jon Forberg

På hjemmebane stilte Aksla med en 16-manns tropp og var tvunget til å gjøre hele 4 bytter i startoppstillingen pga. skade, reise osv. Totalt ble det 5 endringer før kampstart samt 2 tidlige bytter pga skade som gjorde at vi måtte til med enda flere rokkeringer.

Etter forrige ukes nesestyver mot Volda2 (tap 1-2) der ting hverken fungerte offensivt eller defensivt skulle vi som lag "for en gangs skyld" prøve å være mer solide defensivt. Back to basic. En ok treningsuke der vi hadde fokus på godt forsvarsspill, avstander og kollektiv forflytning. Sist vi møtte Sykkylven vant vi 0-3 og hadde årets første clean sheet.

Tropp

De første 25 minuttene er det mye balltrilling fra Sykkylven og Aksla jobber med strukturen defensivt. Sykkylven kommer til en stor sjanse etter ca 30 min der keeper Vegar kommer flott ut i 1:1 og averger en potensiell stor sjanse til Sykkylven. Aksla produserer lite målsjanser, men etter ca 35 min får Markus et gjennomspill som han flikker i mål, men blir avblåst for en tynn offside. Minuttet etter får Sykkylven en stor sjanse etter innlegg der den gamle storscoreren Bengt Hole Alnes går opp i duell med keeper og ballen blir headet over. Nok en viktig duell av vår gode keeper. Minuttet etter er det nok en stor sjanse der Sykkylven klarer å spille rondo innenfor vår 16 meter men Mathias og Vegar avverger i siste liten.

Men SÅ våkner Aksla av "dvalen" og kjører årets beste angrep etter læreboka i det 38. minutt! Vegar spiller ut til midtstopper Alexander. Han spiller stålende opp Simen på kant. Simen får et fantastisk mottak og spiller Markus, som har kjørt et V-løp, i bakrom. Markus legger inn der vi har fylt opp med 3 mann i Jonas, Jacob og motsatt back Erik Hansen som får strålende treff og banker den fra 9 meter i keepers lengste hjørne. Hvor kom dette fra?? Rett og slett nydelig. Minuttet etter er Sykkylven nær ved å utligne der de slår inn i feltet og både en og to er millimeter fra å sette ballen i mål. Minuttet etter der får de en gratissjanse der vi tar feil valg i bearbeidingsfasen, Sykkylven vinner ball og skyter fra 16 meter. Vegar fister til innkast. 41 minutter og Ronald skyter, keepern må fiste til corner.

Pause. En del å rette på fortsatt defensivt, OG offensivt. Vi må få opp blikket å se hvor rommene er.

5 minuter spilt og Sykkylven tråkler seg nesten gjennom forsvaret vårt. 30 minutter og Sykkylven med nok en god sjanse der Mathias for avverget på 5-meteren. 60 minutter og Aksla kontrer; avslutter med stor sjanse der Alexander skyter over. Mye stillingskrig og lite godt angrepsspill. Aksla jobber bedre i de bakre rekker og drar i land seiern.

Clean sheet for andre gang i år mye takket være keeper Vegar Mannvik som er tryggheten selv der bake! Bedre strukur i de bakre rekker på tross av en del sjanser i mot. Vi er ikke spesielt sterke offensivt denne gangen som kan ha mange årsaker; blant annet 50 % utskiftning av mannskap fra kamp til kamp og dermed sitter ikke den offensive samhandlingen. Mye å jobbe med fortsatt.

Neste hjemmekamp er Stranda om 14 dager. Til da skal det jobbes med en del offensive momenter samt vi skal jobbe videre med den defensive struktur.